Covid: Αύξηση θετικότητας και εισαγωγών στα νοσοκομεία

Covid: Αύξηση θετικότητας και εισαγωγών στα νοσοκομεία

Οι νέες εισαγωγές λόγω Covid-19 ήταν 923 την τελευταία εβδομάδα (έναντι 788), ενώ έγιναν 16 διασωληνώσεις (έναντι 6).

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ήταν η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία εξαιτίας της ασθένειας Covid-19 την τελευταία εβδομάδα, ενώ μικρή αύξηση καταγράφηκε στις διασωληνώσεις και στους θανάτους. Επιπλέον, η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε έξι από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της ασθένειας, ο αριθμός των νέων εισαγωγών για Covid-19 την τελευταία εβδομάδα έφτασε τις 923 (788 την περασμένη εβδομάδα), ενώ καταγράφηκαν 16 (6 την περασμένη εβδομάδα) νέες διασωληνώσεις. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη  COVID -19 που συνολικά νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 21.

Την ίδια στιγμή καταγράφηκαν 38 (35 την προηγούμενη εβδομάδα) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη Covid.

Ο ΕΟΔΥ συστήνει στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (ηλικιωμένοι και άτομα με υποκείμενα νοσήματα) σχολαστική τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά των λοιμώξεων αναπνευστικού και την έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής συμβουλής μόλις εκδηλώσουν συμπτώματα, ώστε να χορηγείται έγκαιρα θεραπεία.

Παράλληλα συστήνεται στο γενικό πληθυσμό, όταν έχει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού, να περιορίζει τις επαφές του με άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες, καθώς και την τελευταία εβδομάδα η θετικότητα παρουσιάζει νέα αύξηση.

Πηγή: ΕΟΔΥ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT