Κορυφαία απόλαυση

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα όταν είστε έτοιμος να ξυρίσετε το κεφάλι σας

κορυφαία-απόλαυση-563163328

Για πολλούς άνδρες έρχεται η στιγμή που είναι έτοιμοι να γίνουν μέρος της παρέας των Stanley Tucci, Patrick Stewart και Samuel L. Jackson και να ξυρίσουν το κεφάλι τους. Ένας εύκολος τρόπος να διατηρήσετε ένα ξυρισμένο κεφάλι είναι το ξύρισμα να γίνει από έναν κουρέα.

Για να το κάνετε μόνος σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές από τον δερματολόγο δρα Mathew Avram από το συνεργαζόμενο με το Χάρβαρντ Massachusetts General Hospital.

1. Κοντύνετε την τρίχα

Αρχικά, κόψτε τα μαλλιά σας στο μήκος που έχουν τα γένια, χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρική κουρευτική μηχανή τύπου trimmer. Έτσι θα είναι ευκολότερο να ξυρίσετε τις τρίχες. Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση μηδέν στο trimmer και κουρέψτε στην κατεύθυνση προς την οποία μεγαλώνει η τρίχα.

Κάντε αρκετά περάσματα, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε παραλείψει κανένα σημείο.

2. Επιλέξτε το ξυράφι ή την ξυριστική μηχανή σας

Υπάρχουν δύο τύποι ξυραφιών: τα ξυραφάκια με λεπίδες και οι ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές.

Στα ξυραφάκια με λεπίδες περιλαμβάνονται αυτά με ανταλλακτικές κεφαλές και αυτά με τις λεπίδες ασφαλείας. Τα ξυραφάκια με ανταλλακτικές κεφαλές έχουν τρεις έως πέντε λεπίδες και εύκαμπτη κεφαλή. Τα ξυραφάκια ασφαλείας αποτελούνται από μία λεπίδα διπλής κόψης που τοποθετείται σε μια μεταλλική κεφαλή, η οποία είναι στερεωμένη πάνω σε μια λαβή.

Οι ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές περιλαμβάνουν τύπους με περιστροφικές κεφαλές ή με κεφαλές foil. Οι ηλεκτρικές μηχανές με περιστροφικές κεφαλές χρησιμοποιούν κυκλικές λεπίδες (τρεις, τέσσερις ή πέντε) που περιστρέφονται πίσω από μεταλλικές ασφάλειες. Οι ξυριστικές μηχανές με κεφαλές foil χρησιμοποιούν λεπίδες με ταλάντωση, οι οποίες κινούνται πλάγια σε υψηλή ταχύτητα κάτω από ένα ή περισσότερα οριζόντια προστατευτικά πλέγματα.

Κορυφαία απόλαυση-1

Για ορισμένους, μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή είναι αρκετή. Αλλά για πιο λεία αίσθηση –ή εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική μηχανή– χρησιμοποιήστε ένα ξυραφάκι με ανταλλακτικό ή ξυραφάκι ασφαλείας. «Η επιλογή σας εξαρτάται από την προσωπική σας προτίμηση», λέει ο δρ Avram.

3. Προετοιμάστε το δέρμα του κεφαλιού σας

Ξεπλύνετε το κεφάλι σας με χλιαρό νερό ή κάντε ένα χλιαρό ντους, έτσι ώστε να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος, καθώς έτσι μειώνονται οι ερεθισμοί. Στεγνώστε το κεφάλι σας απαλά με μια πετσέτα. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση λαδιού, τζελ ή αφρού ξυρίσματος σε όλο το κεφάλι.

4. Ξυριστείτε

Ξεκινήστε από το πίσω μέρος του κεφαλιού και ξυρίστε προς την κατεύθυνση που μεγαλώνει η τρίχα. Κινηθείτε από το πίσω μέρος του κεφαλιού προς τα πλάγια, έπειτα προς την κορυφή και στο τέλος στην μπροστινή πλευρά.

Ξύρισμα με ηλεκτρική μηχανή: Με μια ξυριστική μηχανή με περιστροφικές κεφαλές κάντε αργές κυκλικές κινήσεις. Με μια μηχανή με κεφαλές foil κάντε σταθερές κινήσεις με κατεύθυνση προς τα κάτω.

Ξύρισμα με λεπίδα: Κάντε αργές κινήσεις σε μικρά τμήματα του κεφαλιού γλιστρώντας το ξυράφι. Ξεπλένετε το ξυράφι μετά από κάθε κίνηση. Για τα ξυράφια ασφαλείας, κρατήστε μια γωνία περίπου 30° κατά το ξύρισμα για να διασφαλίσετε μια ομοιόμορφη εικόνα και αποφύγετε να πιέζετε υπερβολικά το ξυράφι, καθώς μπορεί να προκαλέσει κοψίματα.

Ένα πρόσφατα ξυρισμένο κεφάλι χρειάζεται πρόσθετη φροντίδα για να παραμείνει υγιές. Θα πρέπει να επιμεληθείτε ιδιαίτερα την προστασία του κεφαλιού σας από βλάβες που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος. 

Περάστε τα ακροδάκτυλά σας πάνω στο κεφάλι σας για να ψηλαφήσετε εάν υπάρχουν περιοχές που έχετε προσπεράσει και επαναλάβετε τη διαδικασία ξανά, εφαρμόζοντας λάδι, τζελ ή αφρό ξυρίσματος όπου χρειάζεται. Για δύσκολα σημεία, όπως γύρω από τα αυτιά και στο πίσω μέρος του αυχένα, χρησιμοποιήστε το ελεύθερο χέρι σας για να τραβήξετε το δέρμα προς τα πάνω και να πετύχετε πιο βαθύ ξύρισμα.

«Μπορεί να πρέπει να ξυρίσετε αντίθετα με τη φορά της τρίχας σε σημεία με δύσκολη πρόσβαση, αλλά περιορίστε το στο ελάχιστο για να αποφύγετε ερεθισμό του δέρματος», λέει ο δρ Avram.

5. Φροντίδα μετά το ξύρισμα

Όταν τελειώσετε με το ξύρισμα, ξεπλύνετε το κεφάλι σας με κρύο νερό και απλώστε ένα γαλάκτωμα ή κρέμα χωρίς αλκοόλ για να ενυδατώσετε το δέρμα σας. Πλένετε το δέρμα του κεφαλιού σας καθημερινά, όπως θα κάνατε με το πρόσωπό σας, για να απομακρύνετε τη λιπαρότητα και τον ιδρώτα.

6. Διατηρήστε το look σας

Το πόσο συχνά ξυρίζετε το κεφάλι σας είναι μια προσωπική επιλογή, λέει ο δρ Avram. «Από τη στιγμή που έχετε ένα ξυρισμένο κεφάλι, είναι γρήγορο και εύκολο να κάνετε μια καθημερινή συντήρηση», λέει. «Εναλλακτικά, μπορείτε να την κάνετε κάθε δύο με τρεις ημέρες, για να περιορίσετε το καθημερινό ξύρισμα». Έχετε υπόψη ότι, εάν αφήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν πάλι πολύ, μπορεί να χρειαστεί να τα κόψετε πολύ κοντά και πάλι, πριν ξυρίσετε το κεφάλι σας.

Φροντίστε το κεφάλι σας

Ένα πρόσφατα ξυρισμένο κεφάλι χρειάζεται πρόσθετη φροντίδα για να παραμείνει υγιές. Για παράδειγμα, θα πρέπει να επιμεληθείτε ιδιαίτερα την προστασία του κεφαλιού σας από βλάβες που μπορεί να προκαλέσει ο ήλιος. «∆εν έχετε πλέον μαλλιά, που θα προστατεύσουν από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου. Έτσι το δέρμα του κεφαλιού σας μπορεί να εκτίθεται απόλυτα κάθε φορά που βρίσκεστε σε υπαίθριο χώρο, ακόμη κι αν περπατάτε από την εξώπορτα μέχρι το αυτοκίνητό σας», λέει ο δερματολόγος δρ Mathew Avram από το Massachusetts General Hospital. Συνιστά την καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού με δείκτη αντηλιακής προστασίας (SPF) τουλάχιστον 30. Καλύψτε ολόκληρο το κεφάλι σας, τον αυχένα και τα αυτιά, και απλώστε ξανά αντηλιακό κάθε δύο ώρες όταν είστε έξω. Επίσης, φορέστε ένα καπέλο με φαρδύ γείσο όποτε είναι δυνατό. Το ξύρισμα του κεφαλιού μπορεί επίσης να αποκαλύψει κηλίδες, εξογκώματα ή κρεατοελιές, συνεπώς μια καλή ιδέα είναι να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας ώστε να εξετάσει το δέρμα του κεφαλιού σας και οτιδήποτε νέο έχετε ανακαλύψει.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT