Φτάνοντας στην κορύφωση

Οι άνδρες μπορεί να αντιμετωπίζουν διάφορα εμπόδια στην επίτευξη οργασμού κατά τη διάρκεια του σεξ. Διαβάστε πώς να τα ξεπεράσετε

φτάνοντας-στην-κορύφωση-563163355

Οι τακτικοί οργασμοί προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία των ανδρών, όπως μείωση του στρες, ενίσχυση της διάθεσης και βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι ενδέχεται να βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας και καρκίνου του προστάτη.

Ωστόσο, με τη γήρανση, οι άνδρες ενδέχεται να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επίτευξη οργασμού. Ίσως δεν είναι σε θέση να φθάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ (μια κατάσταση που ονομάζεται ανοργασμία) ή μπορεί να χρειάζεται εκνευριστικά πολύς χρόνος μέχρι τον οργασμό (που αποκαλείται καθυστερημένος οργασμός).

Οι τακτικοί οργασμοί προσφέρουν οφέλη για την υγεία των ανδρών, όπως μείωση του στρες, ενίσχυση της διάθεσης και βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Επίσης, μπορεί ένας άνδρας να δυσκολεύεται να διατηρήσει μια στύση για αρκετό χρόνο ώστε να ολοκληρώσει τη σεξουαλική πράξη. Μερικές φορές, η απουσία διέγερσης μπορεί να εμποδίζει την επίτευξη οργασμού.

«Ένας άνδρας δεν χρειάζεται να φτάνει σε οργασμό κάθε φορά κατά τη διάρκεια του σεξ για να έχει μια ικανοποιητική εμπειρία με τη σύντροφό του», λέει η δρ Sharon Bober, διευθύντρια του Προγράμματος Σεξουαλικής Υγείας στο Dana-Farber Cancer Institute. «Όμως, εάν ένας άνδρας δεν είναι σε θέση τακτικά να έχει οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ, υπάρχουν τρόποι να βοηθηθεί».

Πολλά ζητήματα είναι δυνατόν να συμβάλουν στα προβλήματα επίτευξης οργασμού, όπως το χαμηλό επίπεδο τεστοστερόνης, παρενέργειες φαρμάκων και ψυχολογικά προβλήματα, όπως άγχος και στρες, γι αυτό συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας. Ωστόσο, μερικές φορές ένας άνδρας χρειάζεται απλώς περισσότερη ερωτική διέγερση ή ενθουσιασμό προκειμένου να φτάσει σε οργασμό.

Μπορεί, επίσης, να χρειάζεται υποστήριξη στη διατήρηση της στύσης (και δεν επιθυμεί να λάβει φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία). Σε αυτές τις περιπτώσεις, η δρ Bober προτείνει να δοκιμάσετε τις παρακάτω μεθόδους.

Περισσότερος αυνανισμός

Ο αυνανισμός παράλληλα με τη σύντροφό σας ή με τη βοήθειά της μπορεί να αυξήσει τη διέγερση. «Ο αυνανισμός βοηθά στη μείωση του στρες της απόδοσης ή της επίτευξης οργασμού εντός ορισμένου χρόνου, καθώς μπορείτε να αφιερώσετε όσο χρόνο επιθυμείτε και να ακολουθήσετε τον δικό σας ρυθμό», λέει η δρ Bober.

Φτάνοντας στην κορύφωση-1

Οι άνδρες μπορεί να ωφελούνται από συχνό αυνανισμό κατά μόνας. «Ένας άνδρας γνωρίζει τι τον διεγείρει και, όταν αυνανίζεται περισσότερο μόνος, μπορεί να είναι βοηθητικό στο να επικεντρωθεί στη δική του ικανοποίηση», λέει η δρ Bober.

«Αυτό ίσως συμβάλει στο να μειωθούν οι προσδοκίες από το σεξ με μια σύντροφο, γιατί δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζει την επίτευξη οργασμού ως τον απόλυτο στόχο της ικανοποίησής του. Αντίθετα, μπορεί να εστιάσει στην εμπειρία της σύνδεσης με τη σύντροφό του, κάτι που μπορεί να ενισχύσει την ερωτική διέγερση».

Ερωτικά αναγνώσματα

Διαβάζοντας ερωτική λογοτεχνία μαζί με τη σύντροφό σας, μπορείτε να τονώσετε τη σεξουαλική επιθυμία μέσω της αφήγησης, των εικόνων, της φαντασίας και του λόγου.

«Η ανάγνωση και η ακρόαση διεγείρουν το μεγαλύτερο σεξουαλικό όργανο που έχετε, τον εγκέφαλό σας», λέει η δρ Bober.

Σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα πολλά ερωτικά μυθιστορήματα και ανθολογίες διηγημάτων που απευθύνονται ειδικά σε μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες. (Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και μέσω ιστοτόπων εκδοτικών οίκων και βιβλιοπωλείων.)

Χρήση βοηθημάτων

Πολλά είναι τα είδη των ερωτικών βοηθημάτων και συσκευών που βοηθούν στην ενίσχυση της διέγερσης και στη διατήρηση της στύσης, Για παράδειγμα, η συσκευή διέγερσης του πέους με δόνηση τοποθετείται γύρω από το πέος και δονείται προκειμένου να διεγείρει τα νεύρα στη βάση του, ώστε να ωθήσει σε οργασμό. Χρησιμοποιείται πριν από τη σεξουαλική πράξη και μπορεί να ενταχθεί στα προκαταρκτικά.

Για τη διατήρηση της στύσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δακτύλιο πέους, γνωστό και ως δονούμενο δακτυλίδι πέους. Εφαρμόζει γύρω από τη βάση του πέους σε στύση ώστε να εμποδίσει το αίμα να διαφύγει. Τα δακτυλίδια κατασκευάζονται από καουτσούκ, πλαστικό ή σιλικόνη και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το διαδίκτυο.

Μια άλλη χρήσιμη συσκευή είναι μια αντλία κενού. Το πέος τοποθετείται μέσα σε έναν αεροστεγή πλαστικό κύλινδρο που είναι συνδεδεμένος με μια αντλία χειρός. Ο αέρας αφαιρείται από τον κύλινδρο με την αντλία ώστε να δημιουργηθεί κενό, το οποίο αυξάνει τη ροή αίματος στο πέος. Απαιτούνται περίπου πέντε λεπτά για την επίτευξη στύσης.

Στη συνέχεια, αφαιρείτε το πέος από τον κύλινδρο και εφαρμόζετε έναν δακτύλιο στη βάση του ώστε να εμποδιστεί η απομάκρυνση του αίματος. Η στύση διαρκεί έως ότου αφαιρεθεί ο δακτύλιος. Ορισμένες αντλίες είναι χειροκίνητες, ενώ άλλες λειτουργούν με μπαταρία. Μπορείτε να τις βρείτε σε πολλά φαρμακεία και σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Εξερεύνηση με τη σύντροφό σας

Αφιερώστε περισσότερο χρόνο αγκαλιάζοντας, φιλώντας και εξερευνώντας ο ένας το σώμα του άλλου, και στην έξαψη που δημιουργούν και πειραματιστείτε με διαφορετικά προκαταρκτικά, όπως να ανταποδώσετε ένα μασάζ ή στοματικό σεξ.

Επιπλέον, μιλήστε με τη σύντροφό σας για το τι θα την ενδιέφερε να εξερευνήσει. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει φαντασιώσεις, παιχνίδια ρόλων ή διαφορετικές στάσεις κατά την ερωτική πράξη. «Συχνά, μόνο και μόνο συζητώντας μπορεί να τονωθεί η επιθυμία και των δύο», λέει η δρ Bober.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT