Σαρώνει η γαστρεντερίτιδα στα Χανιά – 66 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Σαρώνει η γαστρεντερίτιδα στα Χανιά – 66 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

«Από τα νέα κρούσματα, τα 7 αφορούν παιδιά ηλικίας 2 έως 15 χρονών» τονίζει στην «Κ» ο διοικητής του νοσοκομείου «Αγιος Γεώργιος», Γιώργος Μπέας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει να σαρώνει τον νομό Χανίων η ιογενής γαστρεντερίτιδα. Στα 67 κρούσματα των δύο πρώτων ημερών προστέθηκαν 66 νέα, τα οποία προσήλθαν στο νοσοκομείο Χανίων «Αγιος Γεώργιος» μέσα σε μία εφημερία, από το πρωί της Τετάρτης μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

« Από αυτά τα 66 κρούσματα, τα 7 είναι παιδιά ηλικίας 2 έως 15 χρονών» τονίζει στην «Κ» ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέας, υπογραμμίζοντας πως «η πορεία της γαστρεντερίτιδας πραγματικά καλπάζει αυτή τη στιγμή και είναι η πιο μεγάλη έξαρση που έχουμε αντιμετωπίσει εδώ και καιρό».

Σημειώνεται πως πλέον τα κρούσματα δεν αφορούν μόνο άτομα ηλικίας 18 έως 26 ετών όπως συνέβαινε μέχρι χθες, αλλά άτομα όλων των ηλικιών.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου, Ειρήνη Λαγουδάκη, ανέφερε χθες στην «Κ» ότι «η ανησυχία αυτή τη στιγμή εστιάζεται στους μικρότερους αλλά και στους μεγαλύτερους πολίτες, οι οποίοι βρίσκονται στο περιβάλλον των ατόμων που νόσησαν πρώτοι». Οπως φαίνεται από την έξαρση των κρουσμάτων, η ιογενής γαστρεντερίτιδα επελαύνει στα περιβάλλοντα των ατόμων που νόσησαν πρώτοι.

Το χρονικό της έξαρσης

Στις 19:30 της περασμένης Δευτέρας προσήλθε ο πρώτος ασθενής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων και έως τα μεσάνυχτα ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε έντεκα. Το πρωί της Τρίτης έφτασαν τους 43. Μέχρι την Τετάρτη το πρωί είχαν προσέλθει στο νοσοκομείο 24 νέα περιστατικά ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα 67 κρούσματα.

Η υπερ-μετάδοση της γαστρεντερίτιδας δίνει κρούσματα από διάφορες περιοχές του νομού.

Ενας μεγάλος αριθμός των νοσούντων είναι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ η πλειονότητα των νοσούντων μέχρι χθες, ήταν νεαρά άτομα, ηλικίας από 18 έως 23 ετών.

Την περασμένη Τρίτη, το Πολυτεχνείο Κρήτης προχώρησε σε προληπτικό κλείσιμο της εστίας του, με τους φοιτητές να λαμβάνουν το φαγητό σε πακέτο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι νοσούντες δέχονται συμπληρωματική αγωγή ενυδάτωσης με ορό και ηλεκτρολύτες, ενώ κανείς δεν έχει νοσηλευτεί μέχρι στιγμής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT