OMEGA Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Omega ανακοίνωσε ότι θα είναι ο επίσημος χρονομέτρης του 36ου America’s Cup το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Μάρτιο του 2021. Το ιστορικό ράλι ιστιοπλοΐας χρονολογείται από το 1851 και είναι το παλαιότερο τρόπαιο της διεθνούς αθλητικής σκηνής και ο θεαματικότερος αγώνας ιστιοπλοΐας στον κόσμο. Αυτή θα είναι η τρίτη φορά στην ιστορία που η Omega αναλαμβάνει αυτόν τον υψηλού κύρους ιστιοπλοϊκό ρόλο, από τότε που η μάρκα ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ομάδα Emirates της Νέας Ζηλανδίας, το 1995.

OMEGA Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition-1

Επιστρέφοντας στη Νέα Ζηλανδία το 2021, η εμπειρία της Omega στην ιστιοπλοϊκή χρονομέτρηση θα εφαρμοστεί αναμφισβήτητα με νέες τεχνολογίες και μηχανήματα που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί, αναδεικνύοντας έτσι κυριολεκτικά, κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα. Οι στιγμές αυτές θα δώσουν κι άλλη μια ευκαιρία στην Omega να γιορτάσει την μακριά συνεργασία της με την ομάδα Emirates της Νέας Ζηλανδίας. Αυτή η ιδιαίτερη σχέση ξεκίνησε παράλληλα με τον θρυλικό ιστιοπλόο Sir Peter Blake και συνεχίζεται εδώ και 25 χρόνια, με το ίδιο πάθος για πρωτοπορία, τεχνολογική υπεροχή, ταχύτητα και ακρίβεια.

Το ρολόι

Γιορτάζοντας τη σημαντική αυτή συγκυρία η Omega παρουσίασε ένα ολοκαίνουριο μοντέλο, το Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition.

OMEGA Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition-2

Εφοδιασμένο με ένα στιβαρό λουράκι από μπλε καουτσούκ με κόκκινο εξωτερικό περίγραμμα και λευκές ραφές, το ρολόι έχει κάσα διαμέτρου 43,5 mm από ανοξείδωτο ατσάλι. Πολύ εντυπωσιακή είναι η μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη, η οποία συνδυάζει λευκό και κόκκινο ρευστό κεραμικό, για να σηματοδοτήσει την πεντάλεπτη αντίστροφη μέτρηση πριν από την έναρξη ενός αγώνα.

OMEGA Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition-3

Στο κάτω μέρος του γυαλισμένου λευκού κεραμικού καντράν αναγράφεται το όνομα της διοργάνωσης ενώ στο αντίβαρο του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη υπάρχει ένα ειδικό λογότυπο του America’s Cup. Η αρμονική εμφάνιση του καντράν ολοκληρώνεται με τους τρεις απλικέ αραβικούς αριθμούς σε έντονο κόκκινο χρώμα ενώ οι ευμεγέθεις ενδείξεις της ώρας και οι δείκτες είναι στο χαρακτηριστικό μπλε χρώμα των «Broad Arrow», όλα με επίστρωση Super-LumiNova.

OMEGA Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition-4

Στη πίσω όψη του ρολογιού, το λογότυπο του America’s Cup είναι τυπωμένο επάνω στο κρύσταλλο ζαφειριού ενώ από μέσα διακρίνεται ο αυτόματος Omega Master Chronometer Calibre 8900.

OMEGA Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition-5

O μηχανισμός χτυπά με 25.200 ταλαντώσεις ανά ώρα (3,5 Hz), προσφέρει 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας και, όπως ολόκληρο το ρολόι, φέρει επίσημη πιστοποίηση από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS) για την υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία του.

OMEGA Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition-6

Ως γνήσιο μοντέλο για περιπέτειες στη θάλασσα, το Seamaster Planet Ocean 36th America’s Cup Limited Edition αντέχει σε πιέσεις μέχρι 60 bar, μπορεί δηλαδή να καταδυθεί άφοβα μέχρι 600 μέτρα βάθος. Πρόκειται για περιορισμένη έκδοση 2.021 κομματιών. Η τιμή του είναι 6.800 €.

Δείτε το σχετικό video…

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT