Οι τρεις ώρες του FRANCK MULLER Vanguard Master Banker

Οι τρεις ώρες του FRANCK MULLER Vanguard Master Banker

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φίλοι του Franck Muller γνωρίζουν πολύ καλά τα μοντέλα Master Banker και την εξαιρετικά πρακτική τους λειτουργία. Ρολόγια που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι άνθρωποι που ταξιδεύουν συχνά –θα τελειώσουν άλλωστε κάποτε οι περιορισμοί στις μετακινήσεις λόγω του κορωνοϊού–, όπως και οι επιχειρηματίες που βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές χρονικές ζώνες του πλανήτη. Η complication με τις τρεις χρονικές ζώνες του Master Banker φιλοξενείται στην κάσα της συλλογής Vanguard, η οποία έχει το οικείο σχήμα tonneau, όπως δηλαδή θα ήταν η κάθετο τομή ενός βαρελιού (tonneau στα γαλλικά είναι το βαρέλι).

Οι τρεις ώρες του FRANCK MULLER Vanguard Master Banker-1

Πέρα από το γεγονός ότι οι τρεις ώρες είναι ξεκάθαρα τοποθετημένες επάνω στο καντράν, αυτό που κάνει αυτό το ρολόι τόσο ξεχωριστό είναι ότι ο χειρισμός των τριών αυτών χρονικών ζωνών γίνεται πανεύκολα από την κορώνα και μόνον. Όσο απλή όμως μοιάζει στη χρήση της αυτή η λειτουργία, τόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί μηχανικά. Ο πρωτότυπος μηχανισμός που περιέχεται στα μοντέλα Master Banker έχει σχεδιαστεί από το μηδέν και χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να αναπτυχθεί και να τελειοποιηθεί. Πώς λειτουργεί; Η κορώνα έχει τρεις θέσεις: η πρώτη είναι για το κούρδισμα του μηχανισμού, η δεύτερη για τη ρύθμιση της ημερομηνίας και η τρίτη για τη ρύθμιση της ώρας.

Οι τρεις ώρες του FRANCK MULLER Vanguard Master Banker-2

Ο μηχανισμός είναι αυτόματος, με ρότορα που περιστρέφεται αμφίδρομα, απαρτίζεται από 82 εξαρτήματα, 21 ρουμπίνια και προσφέρει 42 ώρες ενεργειακής αυτονομίας. Είναι έξοχα διακοσμημένος με διάφορες τεχνικές και μοτίβα, όπως Côtes de Genève και «soleil papier» στις γέφυρες και στον ρότορα. Φιλοξενείται σε μία γενναιόδωρων διαστάσεων ατσάλινη κάσα 44 mm x 53,7 mm και πάχους 12,7 mm. Είναι γυαλισμένη στο χέρι, έχει κόκκινες ένθετες ρίγες στις δύο πλευρές της και προστατεύεται από κρύσταλλο ζαφειριού.

Οι τρεις ώρες του FRANCK MULLER Vanguard Master Banker-3

Εντυπωσιακό το καντράν με την «χτενιστή» υφή και τους ευμεγέθεις αραβικούς αριθμούς, οι οποίοι τοποθετούνται και ζωγραφίζονται με το χέρι. Οι δύο πρόσθετες χρονικές ζώνες σε 12ωρες κλίμακες εμφανίζονται στις θέσεις 12 και 6 σε δύο υποκαντράν με κόκκινο περίγραμμα.  

Οι τρεις ώρες του FRANCK MULLER Vanguard Master Banker-4

Σε κόκκινο χρώμα είναι επίσης η αιχμή του κεντρικού δευτερολεπτοδείκτη, το στρογγυλό παράθυρο της ημερομηνίας στο 8, η εσωτερική στεφάνη στην περιφέρεια του καντράν και το λουράκι από δέρμα αλιγάτορα ραμμένο στο χέρι.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Franck Muller εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Franck Muller Boutiques, Kassis (τηλ.: 210-3628003)

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT