Ο ένας δείκτης του AUDEMARS PIGUET Millenary Frosted Gold Philosophique

Ο ένας δείκτης του AUDEMARS PIGUET Millenary Frosted Gold Philosophique

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Audemars Piguet με κάθε δημιουργία της αποδεικνύει πόσο ενδιαφέρουσα manufacture είναι. Απόδειξη ένα γυναικείο ρολόι που ξεφεύγει εντελώς από την πεπατημένη, τόσο ως προς την υφή της κάσας και του καντράν όσο και ως προς τον τρόπο ένδειξης της ώρας. Με το νέο Millenary Frosted Gold Philosophique, η ελβετική εταιρεία καλεί τις γυναίκες να φιλοσοφήσουν το πέρασμα του χρόνου. Είναι εμπνευσμένο από την αισθητική ιστορικών ρολογιών του 17ου αιώνα που είχαν έναν και μοναδικό δείκτη και καλεί την κάτοχό του να αποφύγει τους φρενήρεις ρυθμούς της σύγχρονης ζωής και να αξιοποιεί τον χρόνο της πιο προσεκτικά.

Ο ένας δείκτης του AUDEMARS PIGUET Millenary Frosted Gold Philosophique-1

«Στην Audemars Piguet χαράζαμε πάντοτε τη δική μας πορεία», εξηγεί η ισχυρή κυρία της μάρκας, Jasmine Audemars, «ακολουθώντας τις ακλόνητες πεποιθήσεις μας και ξεκινώντας τις δικές μας ανεξάρτητες τάσεις, ακόμη και σε καιρούς κρίσεων. Συνεχίζουμε να το πράττουμε σήμερα με το νέο Millenary Philosophique. Αυτό το ρολόι κάνει ένα διάλειμμα από τις βιαστικές στιγμές του κόσμου μας και μας καλεί να επιβάλουμε τον δικό μας ρυθμό».

Ο ένας δείκτης του AUDEMARS PIGUET Millenary Frosted Gold Philosophique-2

Εκτός από τη φιλοσοφική του πλευρά, το νέο ρολόι είναι και ένα έξοχο δείγμα υψηλής τεχνογνωσίας, αφού το χειροποίητο φινίρισμά του γίνεται με εξαιρετική σχολαστικότητα από τους τεχνίτες ωρολογοποιούς της Audemars Piguet, με απόλυτο σεβασμό στις παραδοσιακές τεχνικές. Η χαρακτηριστική οβάλ κάσα του από λευκό (ή ροζ ) χρυσό 18Κ έχει διάμετρο 39,5 mm, πάχος 10,9 mm και συνδυάζει δύο υφές: τη σατινέ και την περίφημη Frosted Gold, μία ειδική τεχνική που επινόησε η δημιουργός κοσμημάτων από τη Φλωρεντία, Carolina Bucci, και είναι σαν να έχεις πασπαλίσει το μέταλλο με διαμαντόσκονη. Αυτό το ιδιαίτερο αποτέλεσμα προκύπτει από πολύωρο σφυρηλάτημα με ειδικό μικρο-εργαλείο.  

Ο ένας δείκτης του AUDEMARS PIGUET Millenary Frosted Gold Philosophique-3

Σφυρήλατο είναι και το καντράν αλλά με πιο έντονα «νερά». Ο μοναδικός κεντρικός δείκτης από λευκό χρυσό είναι γυαλισμένος και αμμοβολημένος ενώ λεπτές ασημί μπάρες σηματοδοτούν τις ενδείξεις των ωρών. Ένα μπλε ζαφείρι cabochon στολίζει την κορώνα του ρολογιού.

Ο ένας δείκτης του AUDEMARS PIGUET Millenary Frosted Gold Philosophique-4

Στην πίσω πλευρά της κάσας, χάρη στο διάφανο κρύσταλλο ζαφειριού, μπορεί κανείς να θαυμάσει τον ανάγλυφο ρότορα στους τόνους του ροζ χρυσού και του μπλε. Το νέο ρολόι κρύβει μέσα του έναν νέο αυτόματο μηχανισμό, τον calibre 3140, με 243 εξαρτήματα, συχνότητα 3 Hz (21.600 ταλαντώσεις/ώρα) και 50 ώρες ενεργειακής αυτονομίας.

Ο ένας δείκτης του AUDEMARS PIGUET Millenary Frosted Gold Philosophique-5

Είναι προικισμένος με έναν πατενταρισμένο μηχανισμό που κινεί τον δείκτη στο καντράν σε ελλειπτική τροχιά. Ο τροχός της ώρας συνδέεται με έναν διαφανή δίσκο επάνω στον οποίο βρίσκεται τοποθετημένος ο δείκτης. Με αυτόν τον τρόπο, ο δείκτης ακολουθεί μία καθαρή τροχιά παρά το ελλειπτικό σχήμα της κάσας. Το σύνολο ολοκληρώνεται με ένα φίνο λουράκι από μπλε δέρμα αλιγάτορα.

Ο ένας δείκτης του AUDEMARS PIGUET Millenary Frosted Gold Philosophique-6

Πάντως το ρολόι αυτό δεν αποτελεί πρωτοτυπία. Για την ακρίβεια η Audemars Piguet δημιούργησε το πρώτο της Philosophique το 1982, εν μέσω της κρίσης που περνούσε η μηχανική ωρολογοποιία από την επέλαση του quartz. Εκείνη την εποχή αρκετές μηχανικές ωρολογοποιίες αναγκάστηκαν να βρουν καινοτόμες λύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα τεχνολογία. Ήδη το 1978 η Audemars Piguet λανσάρισε τον λεπτότερο μηχανισμό διηνεκούς ημερολογίου στον κόσμο καθώς και πλήθος επαναστατικών σε σύλληψη μηχανικών ρολογιών που συνδύαζαν την παράδοση με την avant-garde σχεδίαση.

Ο ένας δείκτης του AUDEMARS PIGUET Millenary Frosted Gold Philosophique-7

H τιμή του Millenary Frosted Gold Philosophique είναι 34.500 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την Audemars Piguet εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Athina Prestige (τηλ.: 210-3629251)

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT