Τι γιόρτασε φέτος η Rolex στο τουρνουά τένις του Wimbledon;
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
τι-γιόρτασε-φέτος-η-rolex-στο-τουρνουά-τένι-561951166

Τι γιόρτασε φέτος η Rolex στο τουρνουά τένις του Wimbledon;

Ολοκληρώθηκε εχθές, 10 Ιουλίου 2022, ύστερα από δεκαπέντε ημέρες σκληρών αναμετρήσεων, το περίφημο τουρνουά τένις του Wimbledon, το παλαιότερο στην ιστορία της αντισφαίρισης και αναμφισβήτητα αυτό με τη μεγαλύτερη αίγλη. Στην φετινή 135η διοργάνωση κορυφαία ονόματα του παγκόσμιου τένις –άνδρες και γυναίκες– έδωσαν ό,τι καλύτερο διέθετε ο καθένας προσφέροντας στους χιλιάδες τυχερούς θεατές και στα εκατομμύρια των τηλεθεατών αμέτρητες συγκινήσεις. Σ’ αυτή την ετήσια γιορτή του ευγενέστερου αθλήματος έδωσε για πολλοστή φορά το παρών η Rolex ως επίσημος χρονομέτρης. Η ελβετική εταιρεία ανέλαβε αυτόν τον ρόλο το 1978 και έκτοτε οικοδόμησε μία στενή σχέση με το άθλημα του τένις, ως μεγάλος χορηγός και χρονομέτρης των σημαντικότερων τουρνουά στον κόσμο, μεταξύ αυτών και των τεσσάρων Γκραν Σλαμ (Wimbledon, Roland Garros, Αυστραλιανό Open και US Open).

Τι γιόρτασε φέτος η Rolex στο τουρνουά τένις του Wimbledon;-1
H Iga Swiatek, η οποία βρίσκεται στο Νο 1, της παγκόσμιας κατάταξης, ανήκει στην οικογένεια πρεσβευτών της Rolex.
Τι γιόρτασε φέτος η Rolex στο τουρνουά τένις του Wimbledon;-2
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε και αυτός φέτος στα πράσινα κορτ του Wimbledon αλλά δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι το τέλος.

Βέβαια τo Wimbledon έχει κατακτήσει τους απανταχού λάτρεις του τένις χάρη στη μοναδική ατμόσφαιρα, την ιστορική παράδοση και την αίγλη που το ακολουθεί. Μεταξύ άλλων έχει αυστηρό κώδικα ένδυσης, επιβάλλοντας στους αθλητές να αγωνίζονται ντυμένοι στα λευκά. Στα πράσινα γήπεδά του (είναι το μοναδικό εκ των τεσσάρων τουρνουά Γκραν Σλαμ που γίνεται σε χόρτο) έχουν αναμετρηθεί θρυλικοί τενίστες και έχουν γραφτεί ένδοξες σελίδες στην ιστορία του παγκόσμιου τένις. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις νίκες του Σουηδού Björn Borg, ο οποίος κέρδισε πέντε συνεχόμενες χρονιές, από το 1976 ως το 1980; Ή το δυναμικό παιχνίδι της Αμερικανίδας Chris Evert, η οποία σήκωσε τον περίφημο δίσκο Venus Rosewater τρεις φορές στην καριέρα της;

Τι γιόρτασε φέτος η Rolex στο τουρνουά τένις του Wimbledon;-3
Η Chris Evert (1974, 1976, 1981) και η Garbiñe Muguruza (2017) είναι δύο από τις κορυφαίες γυναίκες testimonees της Rolex.

Για την ιστορία

Το τουρνουά τένις σε χόρτο The Championships, Wimbledon γεννήθηκε το 1877 και έκτοτε έχει διατηρήσει τα πρωτότυπα χορταρένια γήπεδά του. Το χορτάρι, το οποίο κουρεύεται με εξαιρετική ακρίβεια ώστε να έχει ύψος μόλις 8 χιλιοστών, χρησιμοποιείται αποκλειστικά κατά τη διάρκεια των 15 ημερών του τουρνουά. Εκεί κάθε χρόνο συρρέουν πάνω από μισό εκατομμύριο λάτρεις της αντισφαίρισης για να παρακολουθήσουν τους καλύτερους αθλητές, άνδρες και γυναίκες από 60 χώρες, να επιδεικνύουν το ταλέντο και τη δύναμή τους στα καταπράσινα courts της αγγλικής πρωτεύουσας. Από τον απλό κόσμο που συχνά διανυκτερεύει στον δρόμο προκειμένου να εξασφαλίσει ένα πολυπόθητο εισιτήριο μέχρι γαλαζοαίματους, διπλωμάτες και διάσημους που διαθέτουν πρόσκληση για το Βασιλικό Θεωρείο, το Wimbledon είναι το γεγονός της χρονιάς για το τένις στη Γηραιά Αλβιώνα.

Τι γιόρτασε φέτος η Rolex στο τουρνουά τένις του Wimbledon;-4
Ο Rod Laver (1961, 1962, 1968, 1969) και ο Björn Borg (1976, 1977, 1978, 1979, 1980) είναι δύο από τους θρύλους του Wimbledon.

Το πρωτάθλημα του 2022 είναι όμως σημαντικό και για άλλον ένα λόγο: γιατί φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από τη δημιουργία του κεντρικού του γηπέδου, στην παρούσα θέση του στην οδό Τσερτς. Ακριβώς εκατό χρόνια πριν η αυξημένη δημοφιλία του αθλήματος της αντισφαίρισης υποχρέωσε τους διοργανωτές του πρωταθλήματος του Wimbledon να μεταφερθούν από τα γήπεδα της οδού Ουόρπλ σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, λίγο παρακάτω. Το νέο μεγάλο γήπεδο της οδού Τσερτς είχε δυνατότητα 9.989 καθημένων και 3.600 ορθίων θεατών και εγκαινιάστηκε από τον βασιλιά Γεώργιο Ε’ το 1922. Σήμερα το Centre Court μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 15 χιλιάδες θεατές και έχει εξοπλιστεί με συρόμενη οροφή ώστε να μην διακόπτονται οι αγώνες σε περίπτωση βροχής και δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Τι γιόρτασε φέτος η Rolex στο τουρνουά τένις του Wimbledon;-5
H είσοδος που οδηγεί στο κεντρικό γήπεδο του Wimbledon. Στο κέντρο δεσπόζει το ρολόι της Rolex.

Η Rolex και οι θρύλοι

Η ευγενής άμιλλα και ο σεβασμός στην ιστορική κληρονομιά και παράδοση είναι αρχές και αξίες του Wimbledon που συμπίπτουν με τη φιλοσοφία και τις αρχές της Rolex. Εδώ και 44 χρόνια η Rolex δίνει αδιάλειπτα το παρών ως επίσημος χρονομέτρης, υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο την κορυφαία αθλητική διοργάνωση αλλά και τους μεγαλύτερους αθλητές. Η «αθλητική οικογένεια» της Rolex έχει πολλά επιφανή μέλη, μεταξύ αυτών ο Roger Federer, ο κατά γενική ομολογία μεγαλύτερος τενίστας όλων των εποχών, ο οποίος έχει σηκώσει το τρόπαιο του Wimbledon οκτώ φορές. Εδώ είχε κατακτήσει το πρώτο του τουρνουά Γκραν Σλαμ, το 2003, και από τότε η καριέρα του απογειώθηκε. Το 2017 ήταν η τελευταία φορά που στέφθηκε νικητής στο Wimbledon σε ηλικία 35 ετών. Ο πιο «παλιός» από τα μέλη της οικογένειας των Testimonees της Rolex είναι ο Rod Laver, o οποίος κέρδισε στο Wimbledon τέσσερις φορές (1961, 1962, 1968, 1969).

Τι γιόρτασε φέτος η Rolex στο τουρνουά τένις του Wimbledon;-6
Οκτώ φορές φίλησε το τρόπαιο του Wimbledon ο Roger Federer (2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012, 2017).

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138, 210-3235909)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT