Ο κρυμμένος άσος του ProPilot X Calibre 400 της Oris
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ο-κρυμμένος-άσος-του-propilot-x-calibre-400-της-oris-562043428

Ο κρυμμένος άσος του ProPilot X Calibre 400 της Oris

Όταν κάποιος ακούει το όνομα Oris οι αυτονόητοι συνειρμοί αφορούν το υγρό στοιχείο, το άθλημα των καταδύσεων, την ευαισθησία απέναντι στο περιβάλλον και την προστασία των ωκεανών, όλα όσα δηλαδή αντιπροσωπεύουν τα best-seller ρολόγια της ελβετικής ωρολογοποιίας, τα καταδυτικά Aquis. Οι μυημένοι ωστόσο στον κόσμο των ρολογιών γνωρίζουν καλά ότι η εν λόγω εταιρεία έχει πολλά περισσότερα –και εξίσου αξιόλογα– στη φαρέτρα της. Στην προκειμένη περίπτωση θα μας απασχολήσει ένα σπορ ρολόι με έμπνευση από την αεροπορική παράδοση της Oris, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του τον Απρίλιο στην έκθεση Watches & Wonders της Γενεύης και έκτοτε κατατάσσεται ως ένα από τα πιο μινιμαλιστικής αισθητικής, έξοχης μηχανικής και προσιτής τιμής σπορ ρολόγια της αγοράς. Το ProPilot X Calibre 400.

Ο κρυμμένος άσος του ProPilot X Calibre 400 της Oris-1

Η διαμέτρου 39 χιλιοστών κάσα του από τιτάνιο είναι στεγανή μέχρι 100 μέτρα βάθος και έχει να επιδείξει ωραίες σατινέ και αμμοβολημένες επιφάνειες. Τα 39 χιλιοστά ως μέγεθος είναι ιδανικά τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες που αναζητούν ένα understated, στιβαρό και συνάμα ελαφρύ εργαλείο καρπού για όλες τις ώρες.

Ο κρυμμένος άσος του ProPilot X Calibre 400 της Oris-2

Όπως δηλώνει και το όνομα του μοντέλου –ProPilot– η σχεδίασή του είναι επηρεασμένη από τον κόσμο των αιθέρων. Αισθητικά δανείζεται στοιχεία και πινελιές από άλλα ρολόγια αεροπορίας της Oris. Όπως την υπερμεγέθη βιδωτή κορώνα με τους προστατευτικούς βραχίονες και την χαρακτηριστική ανάγλυφη στεφάνη που δημιουργεί ένα όμορφο πλαίσιο γύρω από το κατά τα άλλα λιτό καντράν. Οι ραβδώσεις της στεφάνης θυμίζουν τις λεπίδες που υπάρχουν στις τουρμπίνες των κινητήρων αεροσκαφών.

Ο κρυμμένος άσος του ProPilot X Calibre 400 της Oris-3

Το ιδιαιτέρως ευανάγνωστο καντράν του προσφέρεται σε τρία χρώματα, αφαιρετικό γκρι, αριστοκρατικό μπλε ή απροσδόκητο ροζ σομόν, και έχει μεγάλους σπαθόσχημους δείκτες γεμισμένους με Super-LumiNova ώστε να είναι ορατοί σε συνθήκες μειωμένου φωτισμού. Προστατεύεται από ένα κρύσταλλο ζαφειριού με αντι-αντανακλαστική επίστρωση και στις δύο όψεις του.

Ο κρυμμένος άσος του ProPilot X Calibre 400 της Oris-4

Ένα δεύτερο κρύσταλλο ζαφειριού στην πλάτη της κάσας αποκαλύπτει τον Oris Calibre 400, ο οποίος είναι εξαιρετικά ανθεκτικός στα μαγνητικά πεδία, προσφέρει ακρίβεια -3/+5 δευτερολέπτων την ημέρα και εγγυάται αυτονομία πέντε ημερών (120 ώρες). Πρόκειται για έναν αυτόματο manufacture μηχανισμό, δημιουργημένο εξολοκλήρου in-house, ο οποίος θέτει νέα στάνταρτ στους αυτόματους μηχανικούς μηχανισμούς.

Ο κρυμμένος άσος του ProPilot X Calibre 400 της Oris-5

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει το μπρασελέ του ρολογιού. Όπως η κάσα, είναι και αυτό από τιτάνιο, με πολύ ωραία, απαλή υφή, εξαιρετική εφαρμογή στον καρπό και άψογο φινίρισμα. Είναι εφοδιασμένο με το πατενταρισμένο κούμπωμα “LIFT”, επίσης από τιτάνιο, το οποίο προσφέρει άνεση και ασφάλεια στον κάτοχο του ρολογιού.

Ο κρυμμένος άσος του ProPilot X Calibre 400 της Oris-6

Το Oris ProPilot X Calibre 400 συνοδεύεται από δεκαετή εγγύηση και από σύσταση για σέρβις κάθε δέκα χρόνια, καθώς περιέχει πάνω από 30 μη-σιδηρούχα και αντι-μαγνητικά μέρη, μεταξύ αυτών τροχό διαφυγής και άγκυρα από πυρίτιο. Η τιμή του είναι 3.900 €.

Μία γεύση από το νέο ρολόι στο video που ακολουθεί…

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: RIST Hellas

Περισσότερες πληροφορίες για την Oris εδώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT