Ο Lenny Kravitz είναι το νέο πρόσωπο της Jaeger-LeCoultre
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ο-lenny-kravitz-είναι-το-νέο-πρόσωπο-της-jaeger-lecoultre-562444723

Ο Lenny Kravitz είναι το νέο πρόσωπο της Jaeger-LeCoultre

Μπορεί μία παραδοσιακή ελβετική ωρολογοποιία με ιστορία σχεδόν δύο αιώνων να βρει κοινό τόπο με έναν αιρετικό ροκ καλλιτέχνη; Απ’ ό,τι φαίνεται μπορεί...

Τον γνωρίζουμε ως έναν από τους σημαντικότερους ροκ μουσικούς της εποχής μας. Είναι όμως πολύπλευρο ταλέντο: τραγουδιστής, τραγουδοποιός, παραγωγός, παίζει πολλά μουσικά όργανα και παράλληλα έχει διακριθεί ως ηθοποιός, σχεδιαστής και φωτογράφος. Για να μην μιλήσουμε για τον τίτλο του style icon που του προσδίδουν πολλοί. Ο Lenny Kravitz είναι το αρχέτυπο ενός σύγχρονου ανθρώπου της Αναγέννησης. Και εδώ και λίγο καιρό ανέλαβε και τον ρόλο του πρεσβευτή της Jaeger-LeCoultre. Έκπληξη; Όχι και τόσο, γιατί από μικρό παιδί λάτρευε τα ρολόγια και ειδικά τους χρονογράφους του πατέρα του. Όπως παραδέχεται ο ίδιος: «Νιώθω έντονη έλξη προς την Jaeger-LeCoultre. Ο τρόπος που συνδυάζει ένα τόσο υψηλό επίπεδο δεξιοτεχνίας, σχεδιασμού κα λειτουργιών στα ρολόγια της, είναι κάτι που με αγγίζει βαθιά».

Ο Lenny Kravitz είναι το νέο πρόσωπο της Jaeger-LeCoultre-1

Από το ξεκίνημα ακόμα της καριέρας του ο Lenny Kravitz υπήρξε προκλητικά πρωτότυπος, ακολουθούσε πάντοτε τον δικό του δρόμο και ήταν απόλυτος και σταθερός όσον αφορά το καλλιτεχνικό του όραμα. Μάλιστα η δημιουργική του φιλοσοφία είναι πολύ κοντά με εκείνη της Jaeger-LeCoultre, γι’ αυτό και αυτή η συνεργασία ανάμεσά τους ήρθε πολύ φυσικά. Ο ίδιος εξηγεί, πως «για έναν δημιουργό, το σημαντικότερο πράγμα είναι να ανακαλύψει τη φωνή του, να γνωρίζει τι αντιπροσωπεύει και να μένει πιστός στο όραμά του – παραμένοντας όμως πάντα ανοιχτόμυαλος σε νέους τρόπους σκέψεις».

Ο Lenny Kravitz είναι το νέο πρόσωπο της Jaeger-LeCoultre-2
Στη φετινή του εμφάνιση στα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2023 ο Lenny Kravitz επέλεξε να φορέσει ένα Reverso Duoface με δεύτερη ώρα.

Ένα από τα αγαπημένα ρολόγια του Lenny είναι το Reverso. Ένα Reverso φόρεσε μάλιστα όταν τραγούδησε στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ 2023. Όσο κι αν σε ορισμένους μπορεί να προκαλεί έκπληξη μία τέτοια επιλογή, το γεγονός ότι είναι ένα άμεσα αναγνωρίσιμο, εμβληματικό ρολόι, ταιριάζει απόλυτα με έναν άνδρα που η έμφυτη αίσθηση του στυλ του χάρισε πέρυσι το βραβείο Fashion Icon από το Αμερικανικό Συμβούλιο Σχεδιαστών Μόδας (CFDA).

Ο Lenny Kravitz είναι το νέο πρόσωπο της Jaeger-LeCoultre-3

«Πέρα από τη χρήση ενός ρολογιού, πολύ σημαντικό είναι το στυλ του, πώς φαίνεται και πώς εφαρμόζει στον καρπό του χεριού. Πρέπει πραγματικά να συνδεθείς μαζί του», σχολιάζει ο καλλιτέχνης. «Τα Jaeger-LeCoultre ρολόγια μου μοιάζουν σαν να βρίσκονταν πάντα εδώ, είναι προέκταση του εαυτού μου και το στυλ τους είναι απολύτως διαχρονικό. Μπορείς πραγματικά να θεωρήσεις δικό σου ένα τέτοιο ρολόι και όποτε θέλεις να αλλάξεις διάθεση, να αλλάξεις την αύρα σου, εκείνο ταιριάζει πάντα. Είναι σαν να γίνεται ένα μαζί σου».

Ο Lenny Kravitz είναι το νέο πρόσωπο της Jaeger-LeCoultre-4

 

Ποιο ρολόι φοράει;

Το ολοκαίνουριο Reverso Tribute Duoface Tourbillon που παρουσιάστηκε αυτόν τον Μάρτιο στην έκθεση Watches & Wonders της Γενεύης. Έχει κάσα από ροζ χρυσό και είναι εμπνευσμένο από το πρώτο ρολόι χειρός με tourbillon, το Reverso Tourbillon, που παρουσίασε η Grande Maison πριν από τριάντα χρόνια. Το νέο ρολόι παντρεύει την μεγαλειώδη ομορφιά ενός πρωτοποριακού ιπτάμενου tourbillon, με την πρακτική λειτουργία διπλής χρονικής ζώνης. Διαθέτει έναν εξαιρετικά προηγμένο και καινοτόμο κουρδιστό μηχανικό μηχανισμό, τον Jaeger-LeCoultre Calibe 847, ο οποίος, παρά την υψηλή του πολυπλοκότητα, είναι πολύ λεπτός σε πάχος. Έτσι, το συνολικό πάχος του ρολογιού είναι μόλις 9,15 χιλιοστά.

Ο Lenny Kravitz είναι το νέο πρόσωπο της Jaeger-LeCoultre-5

Το ιπτάμενο tourbillon του είναι ορατό και από τις δύο όψεις του ρολογιού, ενώ η δεύτερη ώρα –μαζί με ένδειξη ημέρας/νύχτας– εμφανίζεται στην πίσω όψη (σε μαύρο καντράν). Το Reverso Tribute Duoface Tourbillon είναι έξοχα διακοσμημένο στο χέρι από τους έμπειρους τεχνίτες του ατελιέ Métiers Rares της Jaeger-LeCoultre.

Δείτε τον Lenny Cravitz και το ρολόι του στο video που ακολουθεί. Είναι από την καμπάνια “The Watchmaker of Watchmakers” της Jaeger-LeCoultre. Σε ρόλο συμπρωταγωνίστριας η επίσης πρέσβειρα της Jaeger-LeCoultre, ηθοποιός Anya-Taylor Joy, η οποία έχει στον καρπό της το Reverso Duetto από ροζ χρυσό…

Περισσότερες πληροφορίες για την Jaeger-LeCoultre εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris, Imanoglou

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT