Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
οκτώ-νέα-omega-seamaster-σε-summer-blue-αποχρώσεις-562519198

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις

Με φόντο το απέραντο γαλάζιο της Μυκόνου η Omega έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας, άκρως καλοκαιρινής συλλογής Seamaster με καντράν σε διαφορετικούς τόνους του μπλε, ανάλογα με το βαθμό στεγανότητας κάθε ρολογιού...

Σχεδόν πριν από έναν αιώνα, το 1932, η Omega δημιούργησε το Marine, το πρώτο ευρέως διαθέσιμο καταδυτικό ρολόι για μη επαγγελματίες δύτες, το οποίο καθόλου δεν έμοιαζε με τα σύγχρονα ρολόγια καταδύσεων. Ήταν μικρό, τετραγωνισμένο, με δερμάτινο λουράκι(!) και «καθόταν» με περισσή κομψότητα πάνω στον καρπό. Διέθετε όμως και διπλή κάσα, η οποία σφράγιζε με φελλό, κρατώντας το νερό και τη σκόνη μακριά από την καρδιά του ρολογιού, όπως και προσαρμοζόμενο κούμπωμα με ειδική προέκταση, ώστε να μπορεί να φορεθεί και με καταδυτική στολή. Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα ως προς τη σχεδίαση ρολογιών για χρήση μέσα στο νερό. Ένα πράγμα όμως δεν έχει αλλάξει. Το πάθος της Omega για το υγρό στοιχείο, την εξερεύνηση των ωκεανών και των βυθών.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-1

Μέρος αυτής της ιστορίας είναι και η οικογένεια Seamaster, η οποία γεννήθηκε πριν από 75 ολόκληρα χρόνια και αποτελεί σήμερα έναν από τους βασικούς πυλώνες της σύγχρονης συλλογής της Omega. Το πρώτο Seamaster κυκλοφόρησε το 1948, με αφορμή τα εκατοστά γενέθλια της μάρκας και ήταν ένα θαλασσινής ιδιοσυγκρασίας, κομψό ρολόι που μπορούσε να φορεθεί εξίσου άνετα «στην πόλη, στη θάλασσα και στην εξοχή». Για να γιορτάσει την αδαμάντινη επέτειο του Seamaster η ελβετική εταιρεία επέλεξε το πιο ταιριαστό μέρος του κόσμου, την Ελλάδα, πατρίδα του μυθικού θεού της θάλασσας, Ποσειδώνα, ο οποίος εμφανίζεται στο πίσω μέρος όλων των νέων ρολογιών. Ας μην ξεχνούμε ότι ακόμη και το ίδιο το όνομα της Omega προέρχεται από το τελευταίο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-2
Ο διευθύνων σύμβουλος της Omega κ. Raynald Aeschlimann (αριστερά) υποδέχθηκε δεκάδες δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και μαζί διάσημα πρόσωπα-φίλους της Omega για τα 75 χρόνια της συλλογής Seamaster στη Μύκονο.

Στη Μύκονο, με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα των νέων ατσάλινων μοντέλων Seamaster Summer Blue σε υπέροχες αποχρώσεις του μπλε.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-3
Η Ναόμι Χάρις (θα τη θυμάστε ως Μανιπένι στην τελευταία ταινία James Bond) και ο Τζορτζ Κλούνεϊ ήταν δύο από τους αστέρες που βρέθηκαν στη Μύκονο για την παρουσίαση της συλλογής Seamaster Summer Blue. 

Τα καντράν τους είναι από ανοιχτά γαλάζια έως σκούρα μπλε, ανάλογα με το βαθμό στεγανότητας κάθε ρολογιού και τη χρήση του, ξεκινώντας από τα πιο κομψά και «φωτεινά» Aqua Terra…

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-4

…και καταλήγοντας στο Ploprof και το Ultra Deep, δύο αυθεντικά «εργαλεία» που καταδύονται μέχρι τη σκοτεινή άβυσσο των βυθών.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-5

Ας γνωρίσουμε τη νέα Summer Blue συλλογή της Omega…

OMEGA Seamaster Aqua Terra 150M 38mm & 41mm

Το Seamaster Aqua Terra κυκλοφόρησε το 2002 και ήταν βασισμένο σχεδιαστικά στις πρώτες εκδόσεις του πρωτότυπου Seamaster. Τώρα η συγκεκριμένη σειρά εμπλουτίζεται με δύο νέα μοντέλα σε διαμέτρους 38 και 41 χιλιοστών, εμπνευσμένα και τα δύο από τους ωκεανούς και τον κόσμο της ιστιοπλοΐας. Τα καντράν τους είναι σε ιριδίζον Summer Blue, με επικάλυψη βερνικιού για ντεγκραντέ φινίρισμα που αντικατοπτρίζει την αντοχή των Aqua Terra σε βάθος 150 μέτρων. Οι επιροδιωμένοι δείκτες και οι ενδείξεις των ωρών είναι γεμισμένα με υλικό Super-LumiNova σε ασορτί ανοιχτό γαλάζιο χρώμα. 

Το Seamaster Aqua Terra 150Μ 38mm έχει βουρτσιστό καντράν σε μοτίβο ηλιακών ακτίνων σε ντεγκραντέ γαλάζιο χρώμα. Οι ενδείξεις των ωρών είναι σε σχήμα ιστιοφόρου, οι δείκτες είναι σε σχήμα βέλους και η ημερομηνία εμφανίζεται σε ένα παράθυρο στο 6 που θυμίζει φινιστρίνι σκάφους.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-6

Συνδυάζεται με ατσάλινο μπρασελέ τριών συνδέσμων με γυαλισμένες και σατινέ επιφάνειες και στην πλάτη της κάσας υπάρχει ανάγλυφη παράσταση του Ποσειδώνα να κραδαίνει την τρίαινά του πάνω σε ένα ζευγάρι ιππόκαμπους. Στο εσωτερικό κρύβει τον αυτόματο Omega Co-Axial Master Chronometer 8800. Η τιμή του είναι 7.700 €.

Το Seamaster Aqua Terra 150Μ 41mm έχει γαλάζιο χαρακτηριστικό καντράν σε οριζόντιο ανάγλυφο ριγωτό μοτίβο που θυμίζει το κατάστρωμα από ξύλο τικ των πολυτελών θαλαμηγών.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-7

Στην περιφέρεια υπάρχει η κλίμακα των λεπτών με τριγωνικές ενδείξεις των ωρών ενώ το παράθυρο της ημερομηνίας στο 6 είναι ορθογώνιο παραλληλόγραμμο.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-8

Συνδυάζεται είτε με ατσάλινο μπρασελέ τριών συνδέσμων είτε με γαλάζιο ανάγλυφο λουράκι από καουτσούκ. Στο εσωτερικό κρύβει τον αυτόματο Omega Co-Axial Master Chronometer 8900. Η τιμή του είναι 7.100 € (με λουράκι) και 7.300 € (με μπρασελέ).

OMEGA Seamaster Aqua Terra Worldtimer

Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, το Aqua Terra Worldtimer 43 mm σε διάφορους τόνους του γαλάζιου και του μπλε αναπαριστά μια φαντασμαγορική άποψη της Γης.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-9

Στην περιφέρεια του καντράν υπάρχει διπλός δακτύλιος με τα ονόματα 24 πόλεων που αντιπροσωπεύουν τις διάφορες χρονικές ζώνες του πλανήτη, ενώ στο κέντρο, γύρω από την ανάγλυφη απεικόνιση της Γης, υπάρχει δίχρωμος δακτύλιος με 24ωρη κλίμακα, ως ένδειξη ημέρας/νύχτας.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-10

Στεγανό μέχρι 150 μέτρα, είναι εξοπλισμένο με τον αυτόματο Omega Master Chronometer Calibre 8938 και διατίθεται με ατσάλινο μπρασελέ ή γαλάζιο ανάγλυφο λουράκι από καουτσούκ. Η τιμή του είναι 11.000 € (με λουράκι) και 11.300 € (με μπρασελέ).

OMEGA Seamaster 300

Το πρωτότυπο Seamaster 300 είχε κυκλοφορήσει το 1957 ως μέρος της «επαγγελματικής» τριλογίας της OMEGA (μαζί με τα Speedmaster και Railmaster) και είχε ευανάγνωστο καντράν και εξαιρετική αντοχή στο νερό. Η νέα εκδοχή του έχει ατσάλινη κάσα 41 χιλιοστών και είναι προικισμένη με τον αυτόματο μηχανισμό Omega Co-Axial Master Chronometer Calibre 8912, ο οποίος είναι πιστοποιημένος σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα που προβλέπονται από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS).

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-11

Το Seamaster 300 έχει εντυπωσιακό ντεγκραντέ μπλε καντράν με ευμεγέθεις δείκτες, κομμένες τριγωνικές ενδείξεις ωρών και αραβικούς αριθμούς, όλα γεμισμένα με γαλάζια φωτοβόλο Super-LumiNova. Όπως προδίδει το όνομά του παραμένει στεγανό μέχρι 300 μέτρα βάθος. Συνδυάζεται με ατσάλινο μπρασελέ τριών συνδέσμων με ειδικό σύστημα εύκολης επέκτασης ώστε να μπορεί να φορεθεί και πάνω από καταδυτική στολή. Στο εσωτερικό του χτυπάει ο αυτόματος Omega Master Chronometer Calibre 8912. Η τιμή του είναι 8.200 €.

OMEGA Seamaster Diver 300M

Αυτό το ολοκαίνουριο Seamaster Diver 300 σηματοδοτεί την 30ή επέτειο από τη γέννησή του. Το αναγνωρίζει κανείς από την καμπυλωτή, μπιζουτέ, δωδεκάγωνη στεφάνη του, τη χαρακτηριστική βαλβίδα διαφυγής ηλίου στο 10 και φυσικά από τη σχέση του με τον διασημότερο πράκτορα όλων των εποχών, τον Τζέιμς Μποντ.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-12

Με διάμετρο 42 χιλιοστών, έχει ντεγκραντέ μπλε χρώμα όπως και το Seamaster 300, αλλά το καντράν του είναι κεραμικό σε κυματοειδές μοτίβο, όπως κεραμική είναι και η στεφάνη του με Summer Blue καταδυτική κλίμακα από σμάλτο τεχνικής Grand Feu. Τόσο οι απλικέ ενδείξεις των ωρών, όσο και οι δείκτες και η ανάγλυφη κουκκίδα στη στεφάνη, είναι γεμισμένα με την ίδια γαλάζια Super-LumiNova ώστε να είναι ορατά στο σκοτάδι του βυθού. Το ρολόι φιλοξενεί τον αυτόματο Master Chronometer Calibre 8800 και συνδυάζεται είτε με ατσάλινο μπρασελέ είτε με μπλε λουράκι από καουτσούκ. Η τιμή του είναι 6.600 € (με λουράκι) και 7.000 € (με μπρασελέ).

OMEGA Seamaster Planet Ocean 600M

Εμπνευσμένο από τη σχεδιαστική φιλοσοφία του Seamaster 300, το Planet Ocean 600Μ κυκλοφόρησε το 2005 με πορτοκαλί στεφάνη και χαρακτηριστική βαλβίδα διαφυγής ηλίου και ήταν προικισμένο για πρώτη φορά με το περίφημο σύστημα διαφυγής Co-Axial της OMEGA, το οποίο έκανε την παρθενική του εμφάνιση στον αυτόματο Calibre 2500.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-13

Με συνεχείς βελτιώσεις στους τομείς της ακρίβειας και της στεγανότητας, το νέο Summer Blue Planet Ocean 600M έχει διάμετρο 39,5 χιλιοστών, κεραμική στεφάνη με ανάγλυφη καταδυτική κλίμακα σε γαλάζιο χρώμα και βουρτσιστό κεραμικό καντράν με επεξεργασία PVD και μπλε ντεγκραντέ επίστρωση. Οι ευμεγέθεις απλικέ ενδείξεις των ωρών και οι δείκτες σε σχήμα βέλους φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova σε ανοιχτό γαλάζιο. Μόνο ο λεπτοδείκτης και η κουκκίδα πάνω στη στεφάνη έχουν πράσινο χρώμα στο σκοτάδι του βυθού. Στο εσωτερικό του κρύβει τον αυτόματο Omega Co-Axial Master Chronometer 8900 και όπως προδίδει και το όνομά του, παραμένει στεγανό ακόμη και σε βάθος 600 μέτρων! Η τιμή του είναι 8.200 €.

OMEGA Seamaster Ploprof

To Ploprof είναι το πιο εμβληματικό καταδυτικό μοντέλο της Omega. Εξ αρχής απευθυνόταν σε επαγγελματίες δύτες, εξ ού και το όνομά του (από το PLOngeur PROfessionnel που σημαίνει επαγγελματίας δύτης στα γαλλικά). Η σχεδίασή του, με την ενιαία –monobloc– κάσα του, το καθιστά ικανό να ανθίσταται σε κολοσσιαίες πιέσεις στον βυθό χωρίς να χρειάζεται βαλβίδα διαφυγής ηλίου. Το πρώτο Ploprof 600 παρουσιάστηκε στην αγορά το 1971 και ήταν στεγανό μέχρι 600 μέτρα βάθος, για να ακολουθήσει ένα δεύτερο μοντέλο έναν χρόνο αργότερα, το οποίο έφθανε με ασφάλεια μέχρι 1.000 μέτρα βάθος! Και τα δύο ρολόγια διέθεταν ένα πρωτοποριακό σύστημα στερέωσης του προστατευτικού κρυστάλλου, ώστε να μην μπορεί να εισέλθει αέρας στο εσωτερικό. Τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας του Ploprof, ο Γάλλος ωκεανογράφος Jacques Cousteau και η εταιρεία υποβρύχιων ερευνών COMEX βασίζονταν στο ρολόι για τη διεξαγωγή των πειραμάτων τους σε μεγάλα βάθη.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-14

Το Ploprof αναγεννήθηκε το 2009 και επτά χρόνια αργότερα βγήκε στην αγορά άλλη μία εκδοχή του. Και τα δύο ήταν φτιαγμένα από τιτάνιο ώστε να είναι πιο ελαφρά στον καρπό και είχαν στεγανότητα μέχρι 1.200 μέτρα βάθος. Η φρέσκια έκδοση του Ploprof που παρουσιάστηκε στη Μύκονο είναι κατασκευασμένη από O-Megasteel, ένα κράμα χάλυβα χωρίς νικέλιο, το οποίο πρωτοχρησιμοποιήθηκε στο μοντέλο Ultra Deep το 2019. Είναι δύο φορές σκληρότερο και κατά 40% ανθεκτικότερο στις χαρακιές από το ατσάλι 316L.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-15

Όσο για το μέγεθός του, είναι λίγο μικρότερο από τα προηγούμενα μοντέλα: έχει 55 χιλιοστά πλάτος και 45 χιλιοστά ύψος. Το ντεγκραντέ Summer Blue καντράν του ξεκινά από γαλάζιο στο κέντρο και καταλήγει σε σκούρο μπλε-μαύρο στην περιφέρεια. Ο δακτύλιος της στεφάνης είναι κρύσταλλο ζαφειριού, το οποίο παραπέμπει στο χημικά ενισχυμένο μονολιθικό κρύσταλλο που χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες εκδόσεις αυτού του μοντέλου. Αυτό το διαφανές κρύσταλλο, που φέρει επίστρωση μπλε βερνικιού στο πίσω μέρος, αποκαλύπτει την γαλάζια καταδυτική κλίμακα από κάτω. Η εμβληματική ενιαία (μονομπλόκ) κάσα αποτελείται από την περίφημη βιδωτή κορώνα και το χαρακτηριστικό μπουτόν ασφαλείας στη θέση 2, το οποίο σε αυτή την έκδοση φέρει μπλε κεραμικό δακτύλιο. Ένα διάτρητο μπλε λουράκι από καουτσούκ ολοκληρώνει το σχέδιο που είναι βγαλμένο από τη δεκαετία του ’70.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-16

Πίσω από τις υψηλές επιδόσεις του κρύβεται ο αυτόματος μηχανισμός Master Chronometer Calibre 8912 της Omega. Στην πλάτη του ρολογιού υπάρχει χαραγμένη μία παράσταση του θεού Ποσειδώνα πάνω στο άρμα του που το σέρνουν δύο ιππόκαμποι. Η τιμή του είναι 15.800 €.

OMEGA Seamaster Ultra Deep

Το 2019, το πρώτο πειραματικό μοντέλο Ultra Deep έγραψε ιστορία φθάνοντας στο βαθύτερο σημείο της Γης, την Τάφρο των Μαριανών Νήσων, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Λίγο αργότερα η Omega κυκλοφόρησε στην αγορά μία ολόκληρη συλλογή μοντέλων Ultra Deep, τα οποία φθάνουν σε βάθος 6.000 μέτρων! Είναι ρολόγια που σχεδιάστηκαν και δοκιμάστηκαν σε πραγματικές συνθήκες στον ωκεανό και πληρούν το ISO 6425:2018 για ρολόγια για καταδύσεις κορεσμού, όπως πιστοποιείται από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS).

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-17

Το νέο Summer Blue Ultra-Deep έχει κάσα διαμέτρου 45,5 χιλιοστών και μπρασελέ από ανθεκτικό O-MEGASTEEL και ένα εξαιρετικό καντράν που αποτίνει φόρο τιμής στα μυστήρια του βυθού. Το μοτίβο του είναι μια ακριβής απεικόνιση της Αβύσσου Τσάλεντζερ (του βαθύτερου σημείου της Τάφρου των Μαριανών Νήσων) όπως χαρτογραφήθηκε από την ομάδα Five Deeps, η οποία χρησιμοποίησε σχεδόν ένα εκατομμύριο σημεία σόναρ. Το ανάγλυφο καντράν έχει φινίρισμα από λάκα, γεγονός που του προσδίδει μία αίσθηση βάθους.

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-18

Το καντράν ξεχωρίζει και για την παιχνιδιάρικη πλευρά του. Με τη χρήση υπεριώδους φωτός αποκαλύπτεται η φράση OMEGA WAS HERE (Η OMEGA ΗΤΑΝ ΕΔΩ), η οποία αποτελεί αναφορά στο παγκόσμιο ρεκόρ κατάδυσης των 10.935 μέτρων. Αυτό που δεν φαίνεται είναι ο αυτόματος Co-Axial Master Chronometer Calibre 8912 της Omega, ο ίδιος μηχανισμός που διαθέτει και το Ploprof. Η τιμή του είναι 14.400 €

Οκτώ νέα Omega Seamaster σε Summer Blue αποχρώσεις-19

Στην πλάτη της κάσας όλων των νέων Seamaster Summer Blue υπάρχει χαραγμένη ή ανάγλυφη η μορφή του Ποσειδώνα κραδαίνοντας την τρίαινα πάνω στο άρμα του που του σέρνουν δύο ιππόκαμποι, μία εικόνα που φιλοτέχνησε για λογαριασμό της Omega ο Jean-Pierre Borle. Ο σχεδιαστής εμπνεύστηκε από τις γλυπτές αναπαραστάσεις του ιππόκαμπου του Ποσειδώνα όπως εμφανίζονται στις γόνδολες της Βενετίας.

Δείτε όλα τα νέα Seamaster στο video που ακολουθεί…

Περισσότερες πληροφορίες για την Omega εδώ.

Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT