Tudor και Zenith σε κεραμικό και μπλε: Οι νέες, καλοκαιρινές τάσεις στο ρολόι

Tudor και Zenith σε κεραμικό και μπλε: Οι νέες, καλοκαιρινές τάσεις στο ρολόι

Δύο πρόσφατες κυκλοφορίες που δίνουν μια εναλλακτική πρόταση για το τι να φορέσουμε κατά τη διάρκεια των διακοπών

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κεραμικό είναι ένα εξαιρετικό υλικό για το καλοκαίρι. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται και τα υλικά γίνονται όλο και καλύτερα, οι ωρολογοποιίες έχουν πλέον τη δυνατότητα να κατασκευάσουν κάσες και μπρασελέ αχάρακτα και πολύ φιλικά προς το χέρι. Την ίδια ώρα, το κεραμικό είναι πανάλαφρο και βάφεται εύκολα σε πολλά έντονα χρώματα. Ένα υλικό που για πολλά χρόνια περιοριζόταν σε συγκεκριμένες χρήσεις, όπως η στεφάνη των καταδυτικών ρολογιών, σιγά σιγά αρχίζει να γίνεται κυρίαρχο. Η Rado είναι η ελβετική εταιρεία που εδώ και καιρό το έχει αναβαθμίσει ως βασικό της υλικό, αλλά πλέον όλο και περισσότερες ωρολογοποιίες τολμούν να το χρησιμοποιήσουν και σε κάσες.

Δύο ρολόγια που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, επιβεβαιώνουν αυτήν την τάση -ειδικά για το καλοκαίρι, όταν τα έντονα χρώματα κα τα ελαφρά υλικά είναι ακόμη πιο ευπρόσδεκτα. Το Defy Skyline Ceramic Skeleton της Zenith και το Black Bay Ceramic της Tudor έχουν ένα ακόμη κοινό: το ζωηρό τους μπλε χρώμα.

Στην περίπτωση της Tudor ταιριάζει με τα χρώματα της VCARB, της ομάδας που υποστηρίζει πλέον στη Formula 1 και της οποίας τα μονοθέσια οδηγούν οι Yuki Tsunoda και Daniel Ricciardo. Αν εξαιρέσει κανείς το χρώμα, το νέο μοντέλο δεν διαφέρει σε πολλά από την πρώτη απόπειρα της Tudor σε κεραμικό, που ήταν το Black Bay Ceramic του 2021. Και όντως, αυτή η μοναδική τους διαφορά αποτυπώνεται και στο όνομα, αφού το φετινό μοντέλο ονομάζεται Tudor Black Bay Ceramic “Blue”. Έχει κάσα διαμέτρου 41 και πάχους 14.4 χιλιοστών, ενώ ο μηχανισμός του είναι πιστοποιημένο χρονόμετρο METAS με ενεργειακή αυτονομία 70 ωρών.

Tudor και Zenith σε κεραμικό και μπλε: Οι νέες, καλοκαιρινές τάσεις στο ρολόι-1
Tudor Black Bay Ceramic “Blue”: Αυτόματο ρολόι, με μαύρη, κεραμική κάσα 41mm, μαύρο λουράκι από ύφασμα. Αδιάβροχο στα 200μ. Τιμή: 5.320€

Η Zenith, από την άλλη, πατάει στο περσινό skeleton Defy Skyline, που σχεδιάστηκε για να αναδείξει τον περίφημο μηχανισμό της, El Primero. H συλλογή Skyline συνεχίζει την παράδοση του πρωτότυπου Defy του 1969, αλλά με μια πιο μοντέρνα ματιά. Σε αυτό το πλαίσιο, η Zenith αποφάσισε φέτος να τολμήσει να συνεχίσει την ιδέα του skeleton καντράν, αλλά με ακόμη πιο πρωτοποριακό τρόπο: χτίζοντας όλο το ρολόι με κεραμικό υλικό. Το έκανε στο παρελθόν με μαύρο κεραμικό, αλλά η φετινή έκδοση σε λευκό κεραμικό για την κάσα και το μπρασελέ και μπλε για το καντράν είναι που πραγματικά την βάζει σε ρόλο ηγέτη στην αγορά.

Με διάμετρο κάσας και εδώ τα 41 χιλιοστά, το ρολόι κινείται από ένα μηχανισμό El Primero Caliber 3620 SK που δονείται σε συχνότητα 5Hz και διαθέτει ενεργειακή αυτονομία 55 ωρών. Το ρολόι διατίθεται και έκδοση με λευκό λουράκι από καουτσούκ, αλλά σίγουρα -δεδομένων και των υποαλλεργικών ιδιοτήτων του κεραμικού πάνω στο χέρι- είναι η έκδοση με το λευκό μπρασελέ που τραβά περισσότερο την προσοχή μας.

Tudor και Zenith σε κεραμικό και μπλε: Οι νέες, καλοκαιρινές τάσεις στο ρολόι-2
Zenith Defy Skyline White Ceramic Skeleton: Αυτόματο ρολόι με κεραμική, λευκή κάσα 41mm, κεραμικό μπρασελέ λευκό, αδιάβροχο στα 100μ. Τιμή: 16.200€
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT