Οι γοητευτικές πλάτες της Montblanc

Όταν η πίσω όψη ενός ρολογιού είναι εξίσου σημαντική με την μπροστά

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν θα σταματήσουν ποτέ να με συγκινούν οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες των δημιουργιών της Montblanc. Κι η σημασία που δίνουν στην διακόσμηση της πλάτης της κάσας με κάνει να προσδοκώ με αγωνία κάθε φορά που μπορώ να πάρω ένα ρολόι τους στα χέρια μου. Στη φετινή Watches & Wonders της Γενεύης νομίζω ότι ασχολήθηκα με την πίσω όψη των ρολογιών που παρουσίασε η Montblanc ίσως και περισσότερο απ’ όσο ασχολήθηκα με την μπροστά.

Ας παίξουμε ένα γρήγορο κυνήγι θησαυρού. Και οι τρεις πλάτες της σελίδας ανήκουν σε ρολόγια που έχουμε παρουσιάσει στο πρόσφατος τεύχος 19 του περιοδικού Hours. Μπορείτε να τα βρείτε και να τα αντιστοιχήσετε;

Μια πρώτη βοήθεια θα είναι η περιγραφή του τι βλέπουμε στην κάθε μια από τις εγχαράξεις των φωτογραφιών μας: Σ’ αυτή με τον ελέφαντα, τα πάντα προδίδουν Ιούλιο Βερν. Το συμπαθές ζώο είναι ο Κιούνι, ο πιστός σύντροφος του Φιλέα Φογκ, χαραγμένος με λέιζερ πάνω στο τιτάνιο και πλαισιωμένος από μερικά ακόμη από τα μέσα που χρησιμοποίησε ο διάσημος ήρωας για να κάνει «Τον Γύρο του Κόσμου σε 80 Ημέρες».

Το φωτεινό μπλε της δεύτερης κάσας, είναι μια ειδική εγχάραξη που μιμείται το θέαμα που βλέπουν οι δύτες όταν βουτούν σε παγωμένα νερά και βρίσκονται κάτω από τον πάγο… Η τρίτη πλάτη πάλι, δείχνει ένα βουνό. Με δεδομένο το όνομα του Οίκου, δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταλάβετε για ποια κορυφή μιλάμε!

Για τις σύνθετες, τρισδιάστατες και συχνά χρωματιστές παραστάσεις που χαράσσει η Montblanc στις κάσες της, χρησιμοποιείται ειδικό εργαλείο λέιζερ – τέτοια σχέδια θα απαιτούσαν άπειρες ώρες για να γίνουν στο χέρι.

Οι γοητευτικές πλάτες της Montblanc-1
H λύση του γρίφου: Από αριστερά προς τα δεξιά: Montblanc Star Legacy Orbis Terrarum, Montblanc 1858 Geosphere 0 Oxygen, Montblanc Iced Sea 0 Oxygen Deep
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT