8 ρολόγια για τον 8ο μήνα του χρόνου

Μοντέλα εξαιρετικά ανθεκτικά, με κοινό τους χαρακτηριστικό το βαθύ μπλε του καντράν

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να σ’ αγναντεύω, θάλασσα, / να μη χορταίνω απ’ το βουνό ψηλά / στρωτή και καταγάλανη και μέσα να πλουταίνω / απ’ τα μαλάματά σου τα πολλά». Με την ίδια λαχτάρα που έχει ο στίχος του Βάρναλη μετράμε όλοι μας το χρόνο μέχρι εκείνη τη μέρα που θα μπορέσουμε επιτέλους να της αφοσιωθούμε. Για ένα ακόμη καλοκαίρι. Για ένα ελληνικό καλοκαίρι. Με Navy Blue καντράν στους καρπούς μας, σαν μια μικρή σφραγίδα περηφάνειας -απ’ αυτή τη θάλασσα και τον ουρανό από πάνω της, άλλωστε, γεννήθηκαν τα εθνικά μας χρώματα-, ή απλά σαν κάτι που ταιριάζει στο παλιό, ξύλινο παραθύρι της κατοικίας πάνω στο χωριό, στο κυκλαδονήσι.

Μια συλλογή από στιβαρά ρολόγια, από τα πιο προσιτά ως τα κάπως πιο ακριβά (δεν υπάρχουν όμως επιλογές «για πολύ λίγους» εδώ, αφού στη θάλασσα θέλουμε ρολόγια λειτουργικά, όχι κοσμήματα) για να βρούμε την πυξίδα μας για την επόμενη βαρκάδα ή την πιο δροσιστική βουτιά. Αδιάβροχα τουλάχιστον σε βάθος 100 μέτρων (κάποια μπορούν να φτάσουν πολύ πιο βαθιά), στιβαρά και ανθεκτικά για κάθε σκληρή χρήση στην παραλία η μέσα στο νερό. 

Καταδυτικά μοντέλα οι περισσότερες επιλογές μας, αλλά όχι όλες. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να βουτήξεις στο απέραντο γαλάζιο. Λίγη γνώση και λίγη προσοχή θέλει μόνο. Ο Έλληνας Αύγουστος, ο 8ος μήνας του χρόνου -και κυρίως οι θάλασσές του- υπόσχονται συγκινήσεις και εμπειρίες ζωής. 

BAUME & MERCIER RIVIERA 10761

8 ρολόγια για τον 8ο μήνα του χρόνου-1

Μπορεί το φαινόμενο της παλίρροιας και της άμπωτης να μην είναι τόσο έντονο στις ελληνικές θάλασσες, αλλά το “Tideograph” στο 6 και ο μηχανισμός Baumatic πίσω από την κάσα 43mm από ατσάλι θα δώσουν πολλές αφορμές για συζητήσεις παρά θιν’ αλός. 

ZENITH DEFY EXTREME DIVER

8 ρολόγια για τον 8ο μήνα του χρόνου-2

Αδιάβροχο σε βάθος 600 μέτρων -με βαλβίδα διαφυγής Ηλίου-, κάσα 42,5mm από τιτάνιο, με δυναμικές γωνίες, κεραμική στεφάνη και σύστημα εύκολης αλλαγής από λουράκι από καουτσούκ σε μπρασελέ από τιτάνιο, όλα σε ένα τέλειο συνδυασμό χρωμάτων. Υπάρχει κάτι που να μην μας αρέσει σε αυτό το ρολόι; 

GENIUS SMART FRANCE

8 ρολόγια για τον 8ο μήνα του χρόνου-3

Διαλέξαμε τη «Γαλλία», λόγω χρώματος -και Ολυμπιακών Αγώνων. Υπάρχει και «Ελλάδα» στη συλλογή αυτή από ανθεκτικά quartz, φτιαγμένα για το καλοκαίρι, αλλά το δικό της γαλάζιο είναι πιο έντονο απ’ όσο ταίριαζε στην bleu marin παλέτα μας… 

ORIS AQUIS DATE CALIBRE 400

8 ρολόγια για τον 8ο μήνα του χρόνου-4

Μεγάλο και χορταστικό, με ατσάλινη κάσα 43,5mm, το νέο Aquis με την κεραμική στεφάνη διαθέτει ένα απίστευτα μεγάλο power reserve για ρολόι που μπορεί να καταδυθεί στα 300μ. 120 ολόκληρες ώρες μπορείτε να το αφήσετε ακίνητο, κι εκείνο θα δουλεύει κανονικότατα… 

RADO CAPTAIN COOK AUTOMATIC BRONZE

8 ρολόγια για τον 8ο μήνα του χρόνου-5

Με χαρακτηριστικά δεκαετίας του ’60, αλλά σύγχρονες επιδόσεις, μοιάζει σαν τον τέλειο σύντροφο για λίγες μέρες στο γιοτ ή το ιστιοπλοϊκό ή σαν να θέλει να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία για τη ζωή κάποιου σπουδαίου εφοπλιστή εκείνης της εποχής. 

IWC AQUATIMER AUTOMATIC

8 ρολόγια για τον 8ο μήνα του χρόνου-6

Με βιδωτή κορώνα και κάσα 42mm, από ατσάλι, φτάνει μέχρι και τα 300μ. βάθος. Ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα καταδυτικά γιατί δεν διαθέτει την κλασική στεφάνη με τη χρονομέτρηση της κατάδυσης εξωτερικά. Γυρίζοντάς την, περιστρέφεται μαζί της το κολάρο του καντράν. 

MONTBLANC ICED SEA 0 OXYGEN DEEP 4810

8 ρολόγια για τον 8ο μήνα του χρόνου-7

Μπορεί να βουτήξει πολύ βαθιά. Στα 4.810 μέτρα. Όσο δηλαδή είναι και το υψόμετρο στην κορυφή του Λευκού Όρους. Συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, η Montblanc δημιουργεί ένα ακόμη απίστευτα ανθεκτικό ρολόι, αυτή τη φορά με κάσα από τιτάνιο και έναν αυτόματο μηχανισμό με 120 ώρες αυτονομία κουρδίσματος! 

BULGARI CAPRI EDITION

8 ρολόγια για τον 8ο μήνα του χρόνου-8

Κάντε μια βαθιά βουτιά στις μεσογειακές ρίζες της Bulgari. Δείτε το χρώμα της θάλασσας να αλλάζει, όπως ακριβώς στο πανέμορφο καντράν αυτού του μοντέλου με την κάσα 40mm από αλουμίνιο και την ιδιαίτερη στεφάνη από καουτσούκ με το λογότυπο του οίκου. Αδιάβροχο στα 100μ. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT