5 καινούργια καταδυτικά ρολόγια που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα

5 καινούργια καταδυτικά ρολόγια που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα

Το καλοκαίρι τελειώνει σιγά σιγά, αλλά όχι και οι περιπέτειές μας στη θάλασσα. Αυτά είναι τα καλύτερα νέα μοντέλα για να τις συνοδεύσουν

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί τα καταδυτικά ρολόγια να ξεκίνησαν σαν μια ειδική κατηγορία, περισσότερο σαν εργαλεία -ειδικά για όσους βουτούσαν σε μεγάλα βάθη- παρά σαν κάτι που θα θέλει κάποιος να φορά στον καρπό του για στυλ, ωστόσο σύντομα πήραν διαφορετικό δρόμο. Ακόμη και οι πιο αυστηρά «καταδυτικές» προτάσεις σήμερα, έχουν πάντα κάποιο στοιχείο αισθητικής και σχεδιασμού που τραβά το μάτι. Εκεί, όμως, που τα μοντέρνα divers ξεχωρίζουν είναι στις εξεζητημένες προτάσεις πολλών οίκων που καταφέρνουν να δημιουργούν ένα πολυτελές ρολόι πάνω στο καλούπι ενός ανθεκτικού εργαλείου. Τον τελευταίο μήνα είδαμε αρκετές προτάσεις σε όλο το εύρος της κατηγορίας των καταδυτικών: Από τα προσιτά, κλασικά divers της Alpina, μέχρι την εξεζητημένη πρόταση της Ulysse Nardin. 

Ας ρίξουμε μια ματιά στα 5 κορυφαία:

Seiko Prospex 1965 Divers “Zakynthos” SPB473

Αυτόματο ρολόι με κάσα 40,5mm και μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι, αδιάβροχο στα 200 μ. Τιμή: 1.500€.

5 καινούργια καταδυτικά ρολόγια που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα-1

Οι Ιάπωνες προσπαθούν να χωρέσουν όση περισσότερη Ελλάδα γίνεται σε ένα ρολόι και παίζουν κυρίως με το ντεγκραντάρισμα στο καντράν και το λευκό λουράκι από καουτσούκ – αν και οι περισσότεροι μάλλον θα συμφωνήσουμε ότι η έκδοση με ατσάλινο μπρασελέ, που συμπληρώνει πολύ ωραία την ίδιου υλικού κάσα, είναι προτιμότερη. Ο μηχανισμός του είναι ο 6R35 που προσφέρει 70 ώρες ενεργειακής αυτονομίας, αρκετά εντυπωσιακή για την κατηγορία του και την τιμή του. 

Alpina Seastrong Diver Extreme Automatic GMT

Αυτόματο ρολόι, με ατσάλινη, ανοξείδωτη κάσα 39mm, λουράκι από καουτσούκ. Αδιάβροχο στα 300 μ. Τιμή: 2.495€

5 καινούργια καταδυτικά ρολόγια που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα-2

Ενα μεγάλο βήμα μπροστά για την Alpina και σίγουρα το ρολόι της που ξεχωρίζει φέτος, χάρη κυρίως σε μια εξαιρετικής αισθητικής κάσα, αλλά και στην ποικιλία των χρωματικών συνδυασμών που προσφέρει (με διάφορα χρώματα τόσο στο καντράν όσο και στα λουράκια από καουτσούκ). Η ενεργειακή αυτονομία του φτάνει τις 50 ώρες, ενώ η Alpina έβγαλε και μια ακόμη πιο οικονομική έκδοση σε quartz (με διάμετρο 34 χιλιοστά και πάχος μόλις 8,35).

Zenith Defy Revival Diver A3648

Αυτόματο ρολόι, με ατσάλινη κάσα 37 mm και μπρασελέ από το ίδιο υλικό, αδιάβροχο στα 600 μ. Τιμή: 6.468€

5 καινούργια καταδυτικά ρολόγια που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα-3

Η επανέκδοση ενός παλιού, κλασικού μοντέλου από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, με τη διατήρηση του αισθητικού κώδικα και των διαστάσεων εκείνης της εποχής έκανε ιδιαίτερη αίσθηση φέτος. Πολλοί το αγάπησαν, αλλά και αρκετοί ήταν αυτοί που απόρησαν γιατί η Zenith δεν είχε να μας παρουσιάσει κάτι πιο μοντέρνο από αυτό. Ισως η απάντηση να είναι ότι το συγκεκριμένο σχέδιο παραμένει μοντέρνο -ή επανέρχεται στη μόδα- ακόμη και σήμερα, χάρη στη γεωμετρία του και τα έντονα πορτοκαλί του στοιχεία…

Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe In Red Gold

Χρονογράφος με κάσα 43mm από ροζ χρυσό και μπρασελέ από το ίδιο υλικό, αδιάβροχος στα 300 μ. Τιμή: 62.000€

5 καινούργια καταδυτικά ρολόγια που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα-4

Η συλλογή Bathyscape παρουσιάστηκε το 1956, τρία χρόνια μετά το πρώτο Fifty Fathoms, ένα από τα πιο εμβληματικά -αν όχι το πιο εμβληματικό μετά το Submariner της Rolex- καταδυτικά ρολόγια, με σκοπό να προσφέρει τη στιβαρότητα και ανθεκτικότητα ενός μοντέλου – «εργαλείου» σε μια έκδοση μικρότερων διαστάσεων και περισσότερου στυλ, που να ταιριάζει σε κάθε χέρι και σε κάθε στιγμή. Σχεδόν 70 χρόνια μετά, συνεχίζει να το κάνει με την ίδια επιτυχία και αυτός ο flyback χρονογράφος μας έχει αφήσει απλά με το στόμα ανοιχτό.

Ulysse Nardin Diver Atoll

Αυτόματο ρολόι, με ατσάλινη κάσα 39mm και στεφάνη με διαμάντια, λευκό δερμάτινο λουράκι. Τιμή: 16.500€

5 καινούργια καταδυτικά ρολόγια που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα-5

Αλλη μία περίπτωση ενός ρολογιού που ξεκίνησε σαν εργαλείο, ή έστω σαν ένα σπορ μοντέλο για καταδύσεις, και έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα πολυτελές κόσμημα που συνοδεύει τις πιο σημαντικές στιγμές μας. Το συγκεκριμένο είναι μια περιορισμένη έκδοση των 100 κομματιών που ξεχωρίζει βεβαίως για τη στεφάνη του με τα διαμάντια, αλλά κυρίως για το καντράν του από χρυσόκολλα, ένα ένυδρο πυριτικό ορυκτό του χαλκού και του αργιλίου, που θυμίζει τροπικά νερά…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT