Ενα θρυλικό καταδυτικό από τη Longines για όσους συνεχίζουν τις βουτιές και τον Σεπτέμβριο

Ενα θρυλικό καταδυτικό από τη Longines για όσους συνεχίζουν τις βουτιές και τον Σεπτέμβριο

Το Longines Legend Diver γιορτάζει τα 65α του γενέθλια με μια νέα, πολύχρωμη συλλογή

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πολύ κόσμο, ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας διακοπών. Λιγότερος κόσμος, περισσότερες ευκαιρίες, καιρός που δεν σε εξαντλεί… Ειδικά για όσους λατρεύουν τη θάλασσα και τις καταδύσεις, ο μήνας που διανύουμε αποτελεί ιδανική επιλογή εξερεύνησης στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Βέβαια, είναι και η περίοδος που αρχίζει η πολλή δουλειά στο γραφείο -οπότε για τους περισσότερους απομένει μόνο η λύση του Σαββατοκύριακου. Κοντινές, δυναμικές αποδράσεις. Το Longines Legend Diver είναι ένα ρολόι που ταιριάζει τόσο στις διακοπές, ή τις μικρές εκδρομές στη θάλασσα, όσο και στις πρώτες μέρες στο γραφείο, όταν κουβαλάς μαζί του ακόμη αρκετή από την ανεμελιά του καλοκαιριού.

Ενα θρυλικό καταδυτικό από τη Longines για όσους συνεχίζουν τις βουτιές και τον Σεπτέμβριο-1

Αρχικά σχεδιασμένο για εξερεύνηση κάτω από το νερό, είναι εξίσου ιδανικό για χρήση στη στεριά, χάρη στον διαχρονικό του σχεδιασμό και τις κορυφαίες επιδόσεις του. Το 2024, με την ευκαιρία της 65ης επετείου του, η συλλογή επεκτείνεται με νέες χρωματικές προσθήκες σε πράσινο, τερακότα και ανθρακί. Όλα τους με κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι, διαμέτρου 39 mm, που είναι ανθεκτική στο νερό σε βάθος 300μ. Και τα τρία μοντέλα είναι πιστοποιημένα χρονόμετρα από τον COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronomètres) όσο και ως ρολόγια κατάδυσης, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 6425.

Το Legend Diver, με την πρώτη ματιά ξεχωρίζει λόγω των δύο κορωνών του και της εσωτερικής περιστρεφόμενης στεφάνης του. Όπως και οι εκδόσεις με μπλε ή μαύρα καντράν που λανσαρίστηκαν πέρυσι, οι νέες εκδόσεις υποβάλλονται σε μια σειρά δοκιμών λειτουργίας σε διαφορετικές θέσεις και σε τρία διαφορετικά επίπεδα θερμοκρασίας για να επιβεβαιωθεί η ακρίβειά τους. Τροφοδοτούνται από τον μηχανισμό Longines calibre L888.6. Είναι εξοπλισμένος με μια σπειροειδή άγκυρα από πυρίτιο και καινοτόμα εξαρτήματα, που παρέχουν αντίσταση στα μαγνητικά πεδία δέκα φορές μεγαλύτερη από το πρότυπο αναφοράς ISO 764. Επίσης διαθέτουν ενεργειακή αυτονομία 72 ωρών.

Ενα θρυλικό καταδυτικό από τη Longines για όσους συνεχίζουν τις βουτιές και τον Σεπτέμβριο-2

Το πιο εμβληματικό χαρακτηριστικό της συλλογής είναι η εσωτερική, περιστρεφόμενη στεφάνη για τη μέτρηση του χρόνου κατάδυσης. Η θέση της στεφάνης μέσα στην κάσα την προστατεύει από τυχαίους χειρισμούς και κραδασμούς που θα μπορούσαν να διαταράξουν τις ρυθμίσεις της. Η βιδωτή κορώνα στη θέση 2 ενεργοποιεί τη στεφάνη σε μια κλίμακα 60 λεπτών. Τα νέα μοντέλα έρχονται με ένα μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι που διαθέτει κούμπωμα διπλής ασφάλειας με δυνατότητα μικρορύθμισης. Με τιμή στα 3.900 €, ένα Longines Legend Diver αποτελεί το απόλυτο value for money στο σύμπαν των καταδυτικών -ειδικά αφού μπορεί να φορεθεί σε πολύ περισσότερες περιστάσεις και όχι μόνο στη θάλασσα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT