Ακόμη πιο τολμηρά τα νέα TAG Heuer Extreme Sport

Ακόμη πιο τολμηρά τα νέα TAG Heuer Extreme Sport

Ο ελβετικός οίκος παρουσίασε έξι νέα ρολόγια Carrera -μεταξύ τους και δύο Tourbillon- με χαρακτηριστικά, skeleton καντράν

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σειρά Carrera της TAG Heuer είναι παραδοσιακά συνδεδεμένη με την ιστορία που έχει η ελβετική μάρκα στον κόσμο των μηχανοκίνητων σπορ. Άλλωστε, το όνομά της προέρχεται από τον θρυλικό αγώνα Carrera Panamericana. Ωστόσο, όντας την ίδια ώρα και το πιο κλασικό ρολόι της μάρκας, το Carrera έχει πάρα πολλές ενσαρκώσεις και φοριέται σε διάφορες περιστάσεις. Στο πιο αγωνιστικό του άκρο, βρίσκεται η ειδική συλλογή Extreme Sport. To ίδιο της το όνομα προϊδεάζει για σχεδιαστικές «ακρότητες» και για έντονη σύνδεση με τον αθλητισμό. Όταν μιλάμε για Carrera, μιλάμε φυσικά για μηχανοκίνητο αθλητισμό και δη για αγωνιστικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Από αυτά δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία η φετινή συλλογή, που χάρη κυρίως στις δύο προτάσεις με tourbillon, είναι το πιο τολμηρό βήμα που έχει κάνει ποτέ η TAG Heuer σε σχέση με τη σειρά Carrera.

Από το λανσάρισμά της το 2016, η συλλογή TAG Heuer Carrera Extreme Sport είχε κατακτήσει τους λάτρεις των ρολογιών και τους θαυμαστές της TAG Heuer με την τολμηρή προσέγγιση στο αγωνιστικό πνεύμα. Η νέα γκάμα που έρχεται φέτος περιλαμβάνει τέσσερις χρονογράφους και δύο χρονογράφους tourbillon. Η φετινή κατασκευή της κάσας, με ενσωματωμένα τα δύο βαρέλια στο πλάι, επιτρέπει την άψογη μίξη υλικών. Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση βελτιώνει την ανθεκτικότητα και υπογραμμίζει τη δέσμευση της TAG Heuer να ξεπερνά τα όρια στην ωρολογοποιία. Επίσης, η διάτρητη κατασκευή με το ματ φινίρισμα προσδίδει μια δυναμική αλλά και κομψή αισθητική.

Ακόμη πιο τολμηρά τα νέα TAG Heuer Extreme Sport-1

Κεντρικό στοιχείο των νέων ρολογιών είναι το ξεχωριστό skeleton καντράν, επανασχεδιασμένο με στόχο τη βελτίωση της αναγνωσιμότητας. Το περίτεχνο μοτίβο, που διαθέτει πλέον τολμηρές μαύρες γραμμές, εξασφαλίζει εύκολη ανάγνωση ενώ κρύβει διακριτικά στοιχεία όπως την ασπίδα – έμβλημα της μάρκας στο κέντρο του. Από ‘κει και πέρα, η κάσα έχει σχεδιαστεί από την αρχή με κεντρικό γνώμονα την εργομετρία: Η μείωση της διαμέτρου της, του μήκους από μπράτσο σε μπράτσο και του πάχους, διασφαλίζουν ότι τα ρολόγια δεν είναι μόνο οπτικά εντυπωσιακά, αλλά και άνετα στη χρήση. Η επιλογή των υλικών παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στον καθορισμό του χαρακτήρα της σειράς Extreme Sport. Συνδυάζοντας πολυτελές χρυσό με προηγμένα υλικά όπως τιτάνιο, κεραμικό και ανθρακονήματα, κάθε στοιχείο έχει υποστεί την κατάλληλη επεξεργασία ώστε να αναβαθμίσει το τελικό αποτέλεσμα.

Η σειρά περιλαμβάνει τέσσερα διαφορετικά μοντέλα χρονογράφων. Τρία μοντέλα διαθέτουν κάσα από τιτάνιο βαθμού 2 με λεπτό ματ φινίρισμα και σατινέ κεραμική στεφάνη. Το τέταρτο μοντέλο ξεχωρίζει από τα χρυσά βαρέλια από ροζ χρυσό, 18Κ 5Ν ενώ το κεντρικό σώμα διατηρεί την κατασκευή από τιτάνιο βαθμού 2. Η σειρά περιλαμβάνει επίσης τα TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Extreme Sport. Το πρώτο, ένα ολόμαυρο tourbillon, και το δεύτερο, μια πολυτελής χρυσή εκδοχή, έχουν και τα δύο διάμετρο 44 χιλιοστά, συνδυάζοντας άψογα την τεχνική ικανότητα με την πολυτέλεια.

Ακόμη πιο τολμηρά τα νέα TAG Heuer Extreme Sport-2

Το πρώτο TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Extreme Sport διαθέτει στεφάνη από ανθρακονήματα, ιδανική για αθλητικές δραστηριότητες. Η χρυσή εκδοχή του tourbillon αποπνέει πολυτέλεια με τη κατασκευή της από δύο υλικά, από κάσα με λεπτό ματ φινίρισμα σε ροζ χρυσό 18Κ 5Ν και τιτάνιο βαθμού 2 με επικάλυψη μαύρου DLC. Η κορώνα, διακοσμημένη με δακτύλιο επιχρυσωμένο με 18Κ 5Ν ροζ χρυσό, εδραιώνει περαιτέρω την εκλεπτυσμένη αισθητική του ρολογιού. Και τα δύο ρολόγια διαθέτουν ανοιχτή πλάτη κάσας, αποκαλύπτοντας το περίπλοκο καρό μοτίβο που είναι χαραγμένο με λέιζερ και μια χρωματιστή στήλη τροχού.

Το TAG Heuer Carrera Chronograph Tourbillon Extreme Sport τροφοδοτείται από τον προηγμένο in-house μηχανισμό TH20-09, μια εξέλιξη του Heuer 02, που διαθέτει κάθετο συμπλέκτη, στήλη τροχού, και έναν νέο ρότορα σε σχήμα ασπίδας. Προσφέρει ενεργειακή αυτονομία 65 ωρών και υποστηρίζεται από 5ετή εγγύηση. Ομοίως, τα ρολόγια TAG Heuer Chronograph φιλοξενούν τον μηχανισμό TH20-00, ο οποίος μοιράζεται τα ίδια καινοτόμα χαρακτηριστικά, αλλά διαθέτει εντυπωσιακό power reserve 80 ωρών.

Με τα TAG Heuer Carrera Extreme Sport, o ελβετικός οίκος συνεχίζει να ωθεί τα όρια της ωρολογοποιίας και εντείνοντας τη σύνδεσή της με τον κόσμο των μηχανοκίνητων σπορ. Και το καταφέρνει με ιδιαίτερα προσιτές προτάσεις -τουλάχιστον για τις καινοτομίες και τα υλικά τους. Η συλλογή προσφέρει μοντέλα από τις 8.000 ως τις 32.350 € (που, αν το καλοσκεφτεί κανείς, όταν μιλάμε για χρυσό tourbillon χρονογράφο, είναι μια εξαιρετική τιμή).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT