Πρόσωπα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης

Μια πολύ άσχημη είδηση από τον χώρο του ελληνικού θεάτρου: έφυγε το βράδυ της Κυριακής σε ηλικία 42 ετών και ύστερα από τροχαίο δυστύχημα με τη μηχανή του ο ηθοποιός Γιώργος Κατινάς. Μαχόμενος συνδικαλιστής στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ιδιοκτήτης της εταιρείας «4actors», είχε επιστρέψει στο θεατρικό σανίδι φέτος, παίζοντας στην παράσταση «The man from Earth» του Τζερόμ Μπίξμπι στο Θέατρο Αλκμήνη. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο της Νέας Φιλαδέλφειας.

…Το περιοδικό Forbes ανακήρυξε τον Αμερικανό σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ την πιο επιδραστική διασημότητα για το 2014. Στη δεύτερη θέση της λίστας συναντάμε την παρουσιάστρια Οπρα Γουίνφρι και στην τρίτη τον παραγωγό και σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν δύο ακόμη σκηνοθέτες, ο Ρον Χάουαρντ και ο Μάρτιν Σκορσέζε.

…Nέο περιεχόμενο στην έννοια του «selfie» δίνει με τις φωτογραφίες του ο Γιάροσλαβ Σεχέντα ο οποίος κερδίζει τη φήμη του μέσα από ριψοκίνδυνες πόζες στις (απάτητες) κορυφές ψηλών κτιρίων. Οπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ίδιος δεν καταλαβαίνει γιατί γίνεται τόσος ντόρος πια: «Τι κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου; Περπατάω στις στέγες κτιρίων, κάνω βόλτες στις σήραγγες του μετρό, σε εγκαταλελειμμένα κτίρια και απλώς εξερευνώ». Αυτό που μένει στο τέλος είναι φωτογραφίες από μια πολύ γενναία οπτική γωνία…

…Για όσους παρακολουθούν BBC το πρόσωπο του Κόμλα Ντιούμορ ήταν οικείο και αγαπητό. Ταυτισμένος με την εκπομπή για την Αφρική, ο Κενυάτης Ντιούμορ είχε καταφέρει να μεταδώσει τον ενθουσιασμό του για τη Μαύρη Ηπειρο, μια εντελώς «εκτός κάδρου» και χιλιόμετρα μακριά από τη στερεοτυπική εικόνα που έχουμε για την Αφρική. Ο Ντιούμορ σε έκανε να πιστεύεις ότι η Αφρική βιώνει συναρπαστικούς καιρούς που την αλλάζουν με χιλιάδες τρόπους κι έτσι ήταν. Δυστυχώς ο Κόμλα Ντιούμορ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή (ανακοπή καρδιάς) σε ηλικία μόλις 41 ετών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT