Πρόσωπα της Τρίτης

57" χρόνος ανάγνωσης

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο Ντέιβιντ Πράουζ (φωτ.), ο άνθρωπος που φόρεσε τη στολή του θρυλικού Νταρθ Βέιντερ στην πρώτη, «αυθεντική», τριλογία του «Πολέμου των Αστρων». Ο Βρετανός ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του ως μποντιμπίλντερ, για να περάσει στη συνέχεια σε διάφορους ρόλους «τεράτων», ενώ συμμετείχε και το «Κουρδιστό πορτοκάλι» του Κιούμπρικ. Η μεγάλη στιγμή του, ωστόσο, ήταν αναμφισβήτητα η ερμηνεία του ως τρομερού άρχοντα των Σιθ, ενός από τους πιο αξιομνημόνευτους «κακούς» στην ιστορία του σινεμά. 

(…) Αποκλειστικά σε βινύλιο κυκλοφόρησε μόλις η μουσική του Γάλλου συνθέτη Ζαν-Μισέλ Μπερνάρ, η οποία «ντύνει» την «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» του Γιάννη Οικονομίδη. Η τζαζ νουάρ ατμόσφαιρα της μουσικής συνδυάζεται άρτια με την γκανγκστερική προσέγγιση του φιλμ, συνιστώντας τελικά ένα εξαιρετικό σάουντρακ άλμπουμ. 

(…) «Σοβαρό και ασυγχώρητο λάθος κρίσης» παραδέχτηκε πως ήταν η μικρή σύναξη –ή για άλλους το πάρτι 30 ατόμων– που διοργάνωσε η Ρίτα Ορα για τα τριακοστά της γενέθλια, παραβιάζοντας έτσι την καραντίνα που ισχύει, λόγω πανδημίας, και στο Λονδίνο. Η δημοφιλής τραγουδίστρια «πιάστηκε» από τη βρετανική αστυνομία και, αφού απολογήθηκε, προσφέρθηκε εθελοντικά να πληρώσει το μέγιστο πρόστιμο που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις και φτάνει τις 10.000 λίρες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT