Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης

H «οικογένεια» του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού (ΕΙΠ) στο εξωτερικό διευρύνεται και, πλέον, εκπροσωπείται στην Αλβανία, στην Κύπρο, στη Γαλλία και στη Ρωσία. Στη Ρωσία αναλαμβάνει το έργο ο Δημήτρης Γιαλαμάς (φωτ.), διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ, μορφωτικός ακόλουθος της πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρωσία. Στην Αλβανία, ο Μουστακέ Αιμίλιαν, διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου. Στην Κύπρο, ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος, διδάκτωρ της ΑΣΚΤ, και στη Γαλλία ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης, διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης.

(…) Εφυγε από τη ζωή η συγγραφέας Κατερίνα Ζαρόκωστα σε ηλικία 70 ετών. Τελευταίο της βιβλίο, που εκδόθηκε λίγο καιρό πριν, ήταν η συλλογή με αυτοβιογραφικά διηγήματα «Ιστορίες οικογενειακής τρέλας» (εκδ. Σοκόλη). Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο ΕΚΠΑ και κοινωνική ψυχολογία στο Παρίσι. Από το 1979 έως το 1993 συνεργάστηκε με την Κρατική Ραδιοφωνία. Συνεργάστηκε επίσης με περιοδικά και εφημερίδες και υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού «Ρεύματα». Ηταν μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

(…) Στα χνάρια του Κλιντ Ιστγουντ στο «Mule» βαδίζει ο Λίαμ Νίσον στην ταινία «The Marksman», που αφηγείται την ιστορία ενός ηλικιωμένου χήρου που αποφασίζει απρόθυμα να οδηγήσει ένα ορφανό Μεξικανάκι από την Αριζόνα στο Ιλινόις με μια σακούλα γεμάτη από ναρκωτικά στο πάτωμα του φορτηγού του και έναν δολοφόνο από τα καρτέλ ξοπίσω του. Παραγωγός του φιλμ –όχι τυχαία– είναι ο Ρόμπερτ Λόρενζ, που έχει συνεργαστεί πολλάκις με τον Ιστγουντ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT