Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης

Είναι σπάνιο να συζητιούνται περισσότερο όχι οι υποψήφιοι ενός βραβείου, αλλά οι απόντες από αυτό. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της βραχείας λίστας του φετινού βραβείου Booker. Από τα έξι μυθιστορήματα που προήχθησαν στην τελική φάση, λείπει το βιβλίο του νομπελίστα και παλαιότερου νικητή του βραβείου, συγγραφέα Καζούο Ισιγκούρο (φωτ.) με τίτλο «Η Κλάρα και ο ήλιος» (στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός).

(…) Η τελική εξάδα, φυσικά, δεν είναι ανάξια λόγου. Κάθε άλλο. Ανάμεσα στους συγγραφείς που διεκδικούν το βραβείο είναι η ποιήτρια Πατρίσια Λόκγουντ με το πρώτο της μυθιστόρημα «Nobody is talking about this» για την κουλτούρα του Διαδικτύου και την ανθρώπινη επικοινωνία και ο Ρίτσαρντ Πάουερς με το «Bewilderment», για την προσπάθεια ενός αστροβιολόγου πατέρα να σώσει τον γιο του. Υποψήφιοι είναι επίσης οι Μάγκι Σίπεστεν με το «Great Circle», Ντέιμον Γκάλγκατ με το «The Promise», Ανουκ Αρουντπραγκάσαμ με το «A Passage North» και Ναντίφα Μοχάμεντ με το «The Fortune Men». Τον Νοέμβριο θα μάθουμε τον νικητή.

(…) Ο ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό χορογράφος Ακραμ Καν επιστρέφει στην Αθήνα και στο Ηρώδειο. Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει την παράσταση «Ξορκίζοντας το κακό», ένα μύθο από όλες τις εποχές, για την εποχή μας. Ο σπουδαίος δημιουργός αναμειγνύει το κλασικό με το σύγχρονο και εξερευνά τα αρχαιότερα τελετουργικά της ανθρωπότητας στο πλαίσιο του διαρκώς μεταβαλλόμενου πλανήτη μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT