Πρόσωπα της Παρασκευής

1' 10" χρόνος ανάγνωσης

Πέθανε σε ηλικία 64 ετών από εγκεφαλικό ο ψυχίατρος και συγγραφέας Κώστας Γκοτζαμάνης (φωτ.). Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1957 και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ. Είναι ο ιδρυτής και διευθυντής του επιστημονικού θεραπευτικού κέντρου «Τόπος Ψυχοθεραπείας». Το 2000 ανέλαβε έπειτα από ειδικό διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας τη συγγραφή των βιβλίων της Σεξουαλικής Αγωγής για τους μαθητές του λυκείου (βιβλίο του καθηγητή και βιβλίο του μαθητή), το 2014 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πατάκη το βιβλίο του «Μεγαλώνοντας (με) το παιδί μου» και το 2020 το βιβλίο του «Πανικός – Η μεγάλη εξέγερση μέσα μας». Απέκτησε τρία εγγόνια και μοιράστηκε τα τελευταία χρόνια της ζωής του με την εκδότρια Ελενα Πατάκη.

(…) Ενα ρεσιτάλ διαφορετικό έδωσε ο Μπιλ Μάρεϊ προχθές το πρωί στο Washington Square Park της Νέας Υόρκης. Ο 71χρονος μαζί με τους τακτικούς συνεργάτες του, τον τσελίστα Γιαν Βόγκλερ, τη βιονονίστα Μίρα Γουάνγκ και την πιανίστα Βανέσα Πέρες, έδωσαν μια παράσταση δρόμου, προκαλώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα των περαστικών.

(…) Τρία έργα του Μπάνκσι από την ιδιωτική του συλλογή αποφάσισε να δημοπρατήσει ο Βρετανός τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς. Πρόκειται για εκδοχές των έργων «Kissing Coppers», «Girl with Balloon» και «Vandalised Oils (Choppers)», η τιμή των οποίων αναμένεται να αγγίξει τα 10 εκατ. λίρες. Οπως ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby’s, τα έργα θα εκτεθούν μεθαύριο στο παράρτημά του στη Νέα Υόρκη, έπειτα θα παρουσιαστούν σε Χονγκ Κονγκ και Λονδίνο, ενώ ο πλειστηριασμός τους είναι προγραμματισμένος για τις 2 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT