Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, λόγω επιπλοκών της νόσου Αλτσχάιμερ, η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Βίτι (φωτ.). Γεννημένη στη Ρώμη και με σπουδές στην Εθνική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης, η κατά κόσμον Μαρία Λουίζα Τσετσιαρέλι έδειξε νωρίς το κωμικό ταλέντο της και εντοπίστηκε από τον Μικελάντζελο Αντονιόνι, με τον οποίο γύρισε ταινίες όπως «Η περιπέτεια», «Η νύχτα», «Η έκλειψη» και «Κόκκινη έρημος». Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τον σκηνοθέτη Μάριο Μονιτσέλι και συμπρωταγωνίστησε με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Αλέν Ντελόν κ.ά. Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

(…) Η πρώην εκπαιδευτικός και νυν λέκτωρ του Πανεπιστημίου Μπρουνέλ του Λονδίνου Χάνα Λόου είναι η φετινή νικήτρια του βραβείου Costa για το βιβλίο της χρονιάς. Η Λόου τιμήθηκε για την ποιητική συλλογή «The Kids», η οποία αποτελείται από σονέτα εμπνευσμένα από τη διδακτική εμπειρία της, ενώ η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Costa, Ρίτα Τσακραμπάρτι, έκανε λόγο για «ένα βιβλίο που το ερωτεύεσαι». Το βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 30.000 λιρών Αγγλίας.

(…) Την «Ενάτη» του Μπετόβεν, ερμηνευμένη από την ορχήστρα MusicAeterna, υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Κουρεντζή, θα ηχογραφήσει στο Μέγαρο Μουσικής η δισκογραφική εταιρεία Sony Classical. Οι ηχογραφήσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στο διάστημα πριν από τις συναυλίες του πολυβραβευμένου αρχιμουσικού, που θα πραγματοποιηθούν στο Μέγαρο στις 19 και 20 Φεβρουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT