Πρόσωπα της Τρίτης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις γύρω από τον Τζο Ρόγκαν και τη σχέση του με το Spotify. Ο Ρόγκαν (φωτ.) εμφανίστηκε σε ένα βίντεο να απολογείται για τη χρήση της λέξης «νέγρος» στα επεισόδια του podcast που παρουσιάζει και για τη ρατσιστική σύγκριση που έκανε μεταξύ μαύρων ατόμων και της ταινίας «Ο πλανήτης των πιθήκων». Ο CEO της πλατφόρμας, Ντάνιελ Εκ, σημείωσε ότι καταδικάζει τα ρατσιστικά σχόλια του Ρόγκαν, αλλά δεν θα διακόψει τη συνεργασία μαζί του.

(…) Θα θυμάστε τη θύελλα που είχε σηκώσει το βιβλίο «Full Disclosure» της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, που περιέγραφε τις σχέσεις της με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Μετά την έκδοση του βιβλίου ξέσπασε μια μικρότερη θύελλα μεταξύ της συγγραφέως και του δικηγόρου της, Μάικλ Αβενάτι, τον οποίο κατηγόρησε ότι υπεξαίρεσε μέρος της αμοιβής της, ύψους 800.000 δολαρίων. Τελικά το δικαστήριο τον καταδίκασε για υπεξαίρεση 300.000 δολαρίων. Ο δικηγόρος έχει καταδικαστεί επίσης σε 2,5 χρόνια φυλάκιση για την απόπειρα απάτης εναντίον της εταιρείας Nike με στόχο την είσπραξη 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

(…) Εφυγε από τη ζωή  ο ζωγράφος, συντηρητής έργων τέχνης και στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού Μάρκος Βενιός. Για αρκετές δεκαετίες, ο Μάρκος Βενιός απέδωσε στον καμβά, με την προσωπική του σφραγίδα, τα τοπία του Αιγαίου, την ελληνική αρχιτεκτονική, την ομορφιά της ελληνικής φύσης. Αν και αυτοδίδακτος, καθίστανται εμφανή στο έργο του η παράδοση της βυζαντινής ζωγραφικής, το κάλλος της αρχαίας Ελλάδας, η λαϊκή τέχνη, φωτισμένα από τη λάμψη του Αιγαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT