Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 5" χρόνος ανάγνωσης

Τα 90 του χρόνια έκλεισε χθες ο Γκέρχαρντ Ρίχτερ (φωτ.), ο πιο διάσημος εν ζωή Γερμανός εικαστικός, και τα γιορτάζει διοργανώνοντας μια έκθεση στη γενέτειρά του τη Δρέσδη. Η έκθεση επικεντρώνεται στα πορτρέτα και τα αφηρημένα έργα του, ενώ σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου θα είναι πολύ προσωπική, περιλαμβάνοντας τις προσωπογραφίες της συζύγου και των παιδιών του. Τα εκθέματα έχει επιλέξει ο καλλιτέχνης από την ιδιωτική συλλογή του και διεθνή μουσεία.

(…) Νέο βιβλίο μαγειρικής από τον Τζέιμι Ολιβερ ανήγγειλε ο εκδοτικός οίκος Penguin, με τίτλο «One: Simple One-Pan Wonders» και χρόνο κυκλοφορίας τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ο οδηγός περιέχει περισσότερες από 100 απλές συνταγές, και η ιδέα του είναι να διευκολύνει το καθημερινό μαγείρεμα μιας οικογένειας. Κάθε συνταγή έχει σχεδιαστεί με κριτήριο την ευκολία, έχει δοκιμαστεί ως προς τη γεύση και την απλότητα, και για να υλοποιηθεί χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μόνον ένα τηγάνι ή ταψάκι.

(…) Τρεις φορές υποψήφιος για Οσκαρ στα σπέσιαλ εφέ, ο μαέστρος του είδους –όπως τον αποκαλούσαν– Ντάγκλας Τράμπαλ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών. Το όνομά του καθιερώθηκε μετά το «2001. Η Οδύσσεια του Διαστήματος», αλλά επίσης έκανε τα θαύματά του, και μάλιστα χωρίς να διαθέτει ακόμη την ψηφιακή τεχνολογία (CGI), στις ταινίες «Στενές επαφές τρίτου τύπου», «Blade Runner» και πιο πρόσφατα, το 2011, στο «Δέντρο της ζωής» του Τέρενς Μάλικ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT