Πρόσωπα της Τρίτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο Αϊβαν Ράιτμαν (φωτ.), σκηνοθέτης και παραγωγός μερικών από τις δημοφιλέστερες χολιγουντιανές κωμωδίες του ’70 και του ’80. Γεννημένος στην Τσεχοσλοβακία, ο Ράιτμαν μεγάλωσε στον Καναδά και έγινε γνωστός ως παραγωγός της ταινίας του Τζον Λάντις «Ενα τρελό… τρελό θηριοτροφείο», ενώ η μεγαλύτερη επιτυχία του ήταν το δικής του σκηνοθεσίας «Ghostbusters». Σκηνοθέτησε επίσης τα «Ο μπάτσος του θηριοτροφείου» και «Τζούνιορ» και συνυπέγραψε την παραγωγή ταινιών όπως «Διαστημικά καλάθια» και «Τα καμώματα του Μπετόβεν».

(…) Ως το καλύτερο των τελευταίων ετών περιγράφεται από τα σχετικά ρεπορτάζ το σόου του κυριακάτικου Super Bowl, του τελικού του αμερικανικού ποδοσφαίρου, που παραδοσιακά περιλαμβάνει μια 15λεπτη συναυλία στο ημίχρονό του. Φέτος, την τιμητική τους είχε η μουσική ραπ και R&B, με τον μουσικό Dr. Dre να βρίσκεται στην κορυφή ενός σχήματος που περιλάμβανε τους Εμινεμ, Κέντρικ Λαμάρ, Μέρι Τζ. Μπλάιτζ και Snoop Dogg.

(…) Το βραβείο Rathbones Folio διεκδικεί με το μυθιστόρημά του «Η υπόσχεση» ο Νοτιοαφρικανός Ντέιμον Γκαλγκούτ, ο οποίος πέρυσι τιμήθηκε για το ίδιο έργο με το Μπούκερ. Το Rathbones Folio είναι ανταγωνιστικό του Μπούκερ, καθώς προέκυψε όταν η επιτροπή του δεύτερου είχε τονίσει τη σημασία βιβλίων που «διαβάζονται γρήγορα», με τον εκδοτικό οίκο Folio να προτείνει τότε ένα νέο, «καθαρό μέτρο υπεροχής, χωρίς συμβιβασμούς». Συνυποψήφιος του Γκαλγκούτ είναι και ο Κολμ Τόιμπιν, με το «The Magician». Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 23 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT