Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης

Με το νεοπαγές, διεθνές λογοτεχνικό βραβείο «Chowdhury Prize», που θεσμοθετήθηκε από το κολέγιο Ντόρνσαϊφ του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και από το εκπαιδευτικό Ιδρυμα Τσαντούρι, με στόχο να υποστηρίξει συγγραφείς στο μέσον της σταδιοδρομίας τους, τιμήθηκε ο Χρήστος Οικονόμου (φωτ.). Σύμφωνα με τον επιμελητή του βραβείου, καθηγητή αγγλικής φιλολογίας Ντέιβιντ Αλιν, ο Ελληνας συγγραφέας διακρίθηκε για τις κοινωνικές πτυχές του έργου του και για τη δύναμη της γραφής του. Το βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 20.000 δολαρίων.

(…) Τουλάχιστον 500.000 δολάρια ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει ο διευθύνων σύμβουλος του εκδοτικού κολοσσού Penguin Random House Μάρκους Ντόλε, στον οργανισμό για την ελευθερία της έκφρασης PEN America, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η τάση απαγόρευσης βιβλίων με θέμα τον ρατσισμό και τις έμφυλες ταυτότητες, που υποκινείται σε σχολεία και βιβλιοθήκες των ΗΠΑ από συλλόγους γονέων και ακτιβιστικές οργανώσεις. Το ζήτημα, όπως δήλωσε ο Ντόλε, «είναι πολύ επείγον και συνδέεται με το μέλλον της δημοκρατίας μας».

(…) Τους Massive Attack θα υποδεχθεί στην Πλατεία Νερού, στις 3 Ιουλίου, το φεστιβάλ Release Athens, σύμφωνα με ανακοίνωσή του. Εχοντας ξεκινήσει από το Μπρίστολ το 1988, το βρετανικό τριπ χοπ συγκρότημα έγινε γνωστό μέσα από δίσκους όπως «Blue Lines» και «Mezzanine», ενώ ο ηγέτης τους, Ρόμπερτ ντελ Νάγια έγινε προ ετών αντικείμενο εικασιών που τον ήθελαν να ταυτίζεται με τον καλλιτέχνη δρόμου Μπάνκσι. Στο Release Athens αναμένεται ακόμα να εμφανιστούν οι Νικ Κέιβ, Pet Shop Boys κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT