Πρόσωπα της Πέμπτης

59" χρόνος ανάγνωσης

Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας πλέον Κουέντιν Ταραντίνο (φωτ.) έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι θα αποσυρθεί από τον κινηματογράφο μετά τη δέκατη ταινία του. Καθώς το «Χόλιγουντ» σηματοδότησε την ένατη μεγάλου μήκους ταινία του, αυτό σημαίνει ότι του μένει ακόμη μόνο μία. Κατά τη διάρκεια μιας πολυσυζητημένης συνέντευξης στο GQ Australia, ο Ταραντίνο υπενθύμισε στους θαυμαστές του ότι είναι εξαιρετικά σοβαρός όταν πρόκειται για τα συνταξιοδοτικά του σχέδια.

(…) O Αμερικανός καλλιτέχνης Νταν Γκράχαμ, του οποίου «η επιρροή κατά το τελευταίο μισό του 20ού αιώνα ως συγγραφέα, φωτογράφου, αρχιτέκτονα, γλύπτη, κινηματογραφιστή και περφόρμερ είναι αισθητή στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης», όπως αναφέρει η ανακοίνωση των τεσσάρων γκαλερί που τον εκπροσωπούσαν, πέθανε πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 79 ετών. Υπήρξε πρωτοπόρος καλλιτέχνης στην ανάπτυξη του μινιμαλισμού, της εννοιολογικής τέχνης, καθώς και του βίντεο ως καλλιτεχνικού μέσου έκφρασης από τις δεκαετίες του 1960 και του 1970.

(…) Μια βραδιά με τον μαέστρο Λουίς Καστίγιο-Μπρισένιο από την Κόστα Ρίκα, νικητή του Διεθνούς Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας του 2020, διοργανώνεται στο Μουσείο Μπενάκη (29/2) στο πλαίσιο του νέου κύκλου συναυλιών της Φιλαρμόνιας Ορχήστρας Αθηνών. Στο επίκεντρο βρίσκονται οι τέσσερις τελευταίες συμφωνίες του Μότσαρτ, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, όπως πάντα, και έργα Ελλήνων συνθετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT