Πρόσωπα της Τρίτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης

Η συζήτηση της αντισυμβατικής Νεοϋορκέζας συγγραφέως και κριτικού Φραν Λίμποβιτς (φωτ.) με τη διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, έγινε sold out σε μερικά λεπτά. Η Φραν Λίμποβιτς όμως δέχθηκε να προσθέσει άλλη μία βραδιά, στις 14 Μαρτίου στις 8 το βράδυ, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα, να λέει πάντα ακριβώς αυτό που σκέφτεται. «Η ζωή είναι τόσο παράλογη πλέον που είναι σχεδόν αδύνατο να είσαι σατιρικός αυτή την εποχή», δήλωνε σε συνέντευξή της πριν από 20 χρόνια, δήλωση πιο επίκαιρη από ποτέ.

(…) Δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη συνεργασία τους στο έργο «Ο κόσμος είναι ένας», με θέμα τον ποιητή Γιάννη Ρίτσο, ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Νίκος Πατρελάκης επανέρχονται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με την πρώτη παρουσίαση του νέου τους έργου «Neapoly», ένα οπτικοακουστικό εγχείρημα με καινούργια, από κοινού, ηλεκτρονική μουσική και πρωτότυπα βίντεο. Θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στις 17, 18, 19 και 20 Μαρτίου 2022.

(…) Η Μάργκαρετ Ατγουντ, ο Σαλμάν Ρουσντί, ο Ορχάν Παμούκ, αλλά και η Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, η Ολγκα Τοκάρτσουκ και ο Τζόναθαν Φράνζεν, είναι μερικοί από τους περίπου χίλιους συγγραφείς που καταδικάζουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με ανοιχτή επιστολή τους, την οποία δημοσιοποίησε ο οργανισμός για την ελευθερία της έκφρασης PEN International. Η Ατγουντ ανάρτησε στο Twitter και μία φωτογραφία από τη συμμετοχή της σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Τορόντο κατά της εισβολής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT