Πρόσωπα της Τετάρτης

56" χρόνος ανάγνωσης

Η Μπιενάλε της Βενετίας 2022, που εγκαινιάζεται στις 23 Απριλίου, δεν θα έχει ρωσική εκπροσώπηση. Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, οι καλλιτέχνες Κίριλ Σαβτσένκοβ, Αλεξάντρα Σουκάρεβα (φωτ.) και ο επιμελητής Ραϊμούντας Μαλασάουσκας απέσυραν τη συμμετοχή τους στο εθνικό περίπτερο της Ρωσίας. «Δεν υπάρχει χώρος για την τέχνη όταν οι πολίτες πεθαίνουν κάτω από τα πυρά των πυραύλων», έγραψαν οι καλλιτέχνες σε κοινή ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

(…) Ακυρώνει τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές συναυλίες του στη Ρωσία και στην Ουκρανία ο Νικ Κέιβ. Με ανακοίνωσή του, ο frontman των Bad Seeds τονίζει ότι «οι σκέψεις και η αγάπη μας πηγαίνουν στους γενναίους φίλους μας στην Ουκρανία, στον ηρωικό ηγέτη τους και σε όλους όσοι υποφέρουν από αυτόν τον ανόητο πόλεμο», και καταλήγει ότι υποστηρίζει όλες τις φωνές εντός της Ρωσίας που εναντιώνονται σε αυτή τη βάρβαρη πράξη.

(…) Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Γιούργκεν Μπος, ο επικεφαλής της Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης, ανακοίνωσε πως η διοργάνωση «παγώνει» τις σχέσεις της με τη Ρωσία και το ρωσικό περίπτερο της έκθεσης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία. Διαμαρτυρία εξέδωσε και η Διεθνής Ενωση Εκδοτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT