Πρόσωπα της Πέμπτης

57" χρόνος ανάγνωσης

To ελληνικό κοινό τον γνώρισε μέσα από τον ρόλο του στη δημοφιλή σειρά «Law & Order: Special Victims Unit». Ο Νεοϋορκέζος ηθοποιός Νεντ Αϊζενμπεργκ (φωτ.) πέθανε σε ηλικία 65 ετών από καρκίνο. Επαιξε σε δεκάδες επεισόδια της αστυνομικής σειράς από το 1999 έως το 2019 στον ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης Ρότζερ Κρέσλερ. Ο Αϊζενμπεργκ γεννήθηκε στο Μπρονξ και ήταν κυρίως ηθοποιός του θεάτρου με πολλές εμφανίσεις στο Μπροντγουέι.

(…) Εκτός της βρετανικής Royal Academy of Arts βρίσκεται πλέον ο Ρώσος βαθύπλουτος και στενός υποστηρικτής του Πούτιν, Πετρ Αβεν, σύμφωνα με τον Guardian. Το όνομα του Αβεν ήταν μέσα στη λίστα για κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ενωση σε Ρώσους πολίτες και η Royal Academy τον απομάκρυνε από το συμβούλιο των Trustees και του επέστρεψε μια χρηματική δωρεά που έκανε ο ίδιος για την έκθεση του Φράνσις Μπέικον.

(…) Δημοσιεύθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία 2021 στις κατηγορίες μυθιστορήματος, διηγήματος, ποίησης, δοκιμίου, μαρτυρίας, πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα. Ανάμεσα σε άλλους άξιους συγγραφείς δια-γωνίζονται οι Νίκος Δαββέτας, Ελενα Μαρούτσου, Μιχάλης Μοδινός, Κώστας Βραχνός, Μιχάλης Μακρόπουλος, Ούρσουλα Φωσκόλου, Θανάσης Χατζόπουλος, Μυρσίνη Γκανά, Διονύσης Καψάλης, Εφη Γαζή, Χριστίνα Κουλούρη, Νίκος Αλιβιζάτος, Γιώργος-Ικαρος Μπαμπασάκης κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT