Πρόσωπα της Τρίτης

Δεν άντεξε την πίεση για να πάρει θέση στον πόλεμο της Ουκρανίας και παραιτήθηκε ο Ρώσος αρχιμουσικός Τουγκάν Σοκίεφ (φωτ.) από τη μουσική διεύθυνση του Θεάτρου Μπολσόι και από τη γαλλική Εθνική Ορχήστρα της Τουλούζης.

1' 2" χρόνος ανάγνωσης

Δεν άντεξε την πίεση για να πάρει θέση στον πόλεμο της Ουκρανίας και παραιτήθηκε ο Ρώσος αρχιμουσικός Τουγκάν Σοκίεφ (φωτ.) από τη μουσική διεύθυνση του Θεάτρου Μπολσόι και από τη γαλλική Εθνική Ορχήστρα της Τουλούζης. Σε δηλώσεις του ο Σοκίεφ είπε, μεταξύ άλλων, ότι δεν ήθελε να διαλέξει ανάμεσα στους Ρώσους και τους Γάλλους συναδέλφους του, και σημείωσε ότι γενικά τάσσεται εναντίον κάθε σύγκρουσης με οποιαδήποτε μορφή. Συνεργαζόταν με τη γαλλική ορχήστρα από το 2008 και ανέλαβε τη μουσική διεύθυνση των Μπολσόι το 2014.

«Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους ανθρώπους της Ουκρανίας και στην εύρεση μιας διπλωματικής και ειρηνικής επίλυσης σε αυτή τη φρικτή κατάσταση», δήλωσε ο Ισπανός ηθοποιός Χαβιέ Μπαρδέμ κατά την απονομή των κινηματογραφικών βραβείων Spirit Awards για τις ανεξάρτητες παραγωγές, που έγινε σε αντιπολεμικό κλίμα.

Αντιμέτωπη με δύο αγωγές για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων είναι η διάσημη ποπ τραγουδίστρια Ντούα Λίπα για το τραγούδι της «Levitating». Δύο στιχουργοί ισχυρίζονται ότι η μελωδία που ανοίγει το κομμάτι προέρχεται από την αντιγραφή της μουσικής δύο δικών τους τραγουδιών, ενώ ένα ρέγκε συγκρότημα την κατηγορεί για λογοκλοπή. Οι αγωγές στρέφονται εναντίον της τραγουδίστριας, της δισκογραφικής Warner Music και του ράπερ DeBaby που εμφανίζεται σε ένα ρεμίξ του τραγουδιού. Η πλευρά της Ντούα Λίπα δεν έχει αντιδράσει στις αγωγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT