Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 3" χρόνος ανάγνωσης

Τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας ερμήνευσαν προ ημερών, πριν από την έναρξη της συναυλίας τους στο Kennedy Center της Ουάσιγκτον, ο τσελίστας Γιο Γιο Μα, ο πιανίστας Εμάνουελ Αξ και ο βιολονίστας Λεωνίδας Καβάκος (φωτ.). Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, οι τρεις μουσικοί καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό και έπειτα συνέχισαν με το κανονικό πρόγραμμα της βραδιάς, που περιλάμβανε έργα του Μπετόβεν, διασκευασμένα για μουσικό τρίο.

Δωρεές που αγγίζουν το 1 εκατ. λίρες Αγγλίας θα προωθήσει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ προς υποστήριξη των παιδιών που πλήττονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οπως ανακοίνωσε η Βρετανίδα συγγραφέας, η κίνησή της έρχεται ως ανταπόκριση στην έκκληση που απηύθυνε ο (ιδρυμένος από την ίδια) φιλανθρωπικός οργανισμός Lumos, ο οποίος συνεργάζεται από το 2005 με την ουκρανική κυβέρνηση προκειμένου να παρασχεθεί προστασία στα ευάλωτα παιδιά της χώρας και να βελτιωθεί το σύστημα φροντίδας τους.

Το λεγόμενο Χρυσό Βραβείο καθώς και το Ειδικό Βραβείο Εξαιρετικής Μουσικότητας του διεθνούς διαγωνισμού Global Genius Music Competition, που εδρεύει στο Λονδίνο, κέρδισε πρόσφατα η νεαρή πιανίστρια Εβελίνα Τσιαντζή-Μαντέ, που συμμετείχε στη διοργάνωση ερμηνεύοντας έργα του Μπαχ. Επιπλέον, η μουσικός κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία της στον διαγωνισμό 21st Century Talents Music Competition, που έχει έδρα στον Καναδά, και αναμένεται να συμμετάσχει στη συναυλία των νικητών, που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς στην Οττάβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT