Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης

Περίπου ενάμιση μήνα πριν από τα εγκαίνιά της, η Μπιενάλε της Βενετίας ανακήρυξε δύο νικήτριες για το βραβείο «Golden Lion for Lifetime Achievement»: τη Γερμανίδα γλύπτρια Καταρίνα Φριτς και τη Χιλιανή εικαστικό και ποιήτρια Σεσίλα Βικούνια(φωτ.), οι οποίες θα παρουσιάσουν το έργο τους στη φετινή διοργάνωση. Είναι μία από τις λίγες φορές που δύο καλλιτέχνες μοιράζονται τον Λέοντα, ο οποίος πάντοτε επισφραγίζει την άξια πορεία των βραβευμένων δημιουργών στην τέχνη τους.

Χάρη σε μια φωτογραφική έκθεση συναντιούνται ξανά, νοερά, ο φωτογράφος Ρόμπερτ Μάπλθορπ (1946-1989) και η Πάτι Σμιθ, καλλιτεχνικοί συνεργάτες, εραστές και τελικά φίλοι, που η σχέση τους καθόρισε την αισθητική της δουλειάς τους, αλλά και τα κινήματα της αντικουλτούρας των ’70s και ’80s. Η έκθεση ονομάζεται «Flowers, Poetry, and Light» και παρουσιάζεται στη Σαρασότα της Καλιφόρνιας.

Το όνομά του έχει έρθει έντονα στο προσκήνιο χάρη στη συμμετοχή του στον καινούργιο «Batman». Ο Πολ Ντέινο υποδύεται εκεί εξαιρετικά τον Ρίντλερ, τον «κακό» δηλαδή της ταινίας, ωστόσο ο Αμερικανός ηθοποιός έχει το χάρισμα να μεταμορφώνεται και να ερμηνεύει έτσι εκ διαμέτρου διαφορετικούς ρόλους. Οπως έγινε πρόσφατα γνωστό, κάτι τέτοιο θα κάνει και στο «The Fabelmans», την επερχόμενη έντονα αυτοβιογραφική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, στην οποία μάλιστα ο Ντέινο θα υποδυθεί τον πατέρα του σπουδαίου σκηνοθέτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT