Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, και έπειτα από σημαντική διαδρομή στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, η ηθοποιός Ολγα Τουρνάκη (φωτ.). Γεννημένη στην Αιθιοπία και με σπουδές στη Γυμναστική Ακαδημία, στην Ιατρική Σχολή, αλλά και στο Ωδείο Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, η Ολγα Τουρνάκη συμμετείχε, μεταξύ άλλων, σε 90 παραστάσεις της πρώτης σκηνής της χώρας, καθώς και σε 11 ταινίες, 18 τηλεοπτικές σειρές κ.ά.

(…) Ο πρώτος Αφρικανός αρχιτέκτονας που τιμάται με το περίβλεπτο αρχιτεκτονικό βραβείο Πρίτσκερ είναι από χθες ο 57χρονος Ντιεμπεντό Φρανσίς Κερέ. Εχοντας εγκαταλείψει σε νεαρή ηλικία την Μπουρκίνα Φάσο με το όνειρο να σπουδάσει στη Γερμανία, ώστε να βοηθήσει την πατρίδα του να αποκτήσει εκπαιδευτικές και νοσοκομειακές υποδομές, ο Κερέ βραβεύτηκε γι’ αυτό του το επίτευγμα αλλά και για τα κτίριά του, που σύμφωνα με την επιτροπή του Πρίσκερ χαρακτηρίζονται από ομορφιά, μετριοπάθεια, τόλμη και επινοητικότητα.

(…) Εργα του Ουκρανού Ολεξάντρ Στσετίνσκι, του Γερμανού Γιοργκ Βίντμαν και του Ρώσου Ντμίτρι Σοστακόβιτς περιλαμβάνει το αλλαγμένο πρόγραμμα των επικείμενων ευρωπαϊκών συναυλιών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Ραδιοφώνου της Στουτγάρδης, υπό τη διεύθυνση του Θόδωρου Κουρεντζή, ο οποίος ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια στη Ρωσία. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αλλαγή έγινε «υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία» και προς τιμήν του Στσετίνσκι, που συνδέεται με μακρόχρονη φιλία με τον Κουρεντζή και παραμένει στη χώρα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT