Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 0" χρόνος ανάγνωσης

Τη διεύθυνση του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αναλαμβάνει από σήμερα η αρχαιολόγος Παρή Καλαμαρά (φωτ.) και μέχρι πρότινος προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων. Η κ. Καλαμαρά σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales στο Παρίσι με ειδίκευση στη βυζαντινή αρχαιολογία και στο βυζαντινό ένδυμα. Διετέλεσε επίσης προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας.

(…) Δύο βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πόλις βρίσκονται στη βραχεία λίστα του Dublin Literature Award. Πρόκειται για το βιβλίο της Alice Zeniter «Η τέχνη της απώλειας» (μετάφραση: Eφη Κορομηλά), το οποίο έχει ήδη τιμηθεί με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Le Monde, το Βραβείο των βιβλιοπωλών του Νανσύ – Le Point και το Βραβείο Goncourt των μαθητών λυκείου, και αυτό του David Diop με τίτλο «Τη νύχτα όλα τα αίματα είναι μαύρα» (μετάφραση: Aλεξάνδρα Κωσταράκου) που έχει κερδίσει το Βραβείο Goncourt των μαθητών λυκείου (Γαλλία), το Βραβείο Strega Europeo (Ιταλία) και το International Booker Award Prize 2021.

(…) Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης θα πραγματοποιήσει μια εμφάνιση στο Vox την Κυριακή 10 Απριλίου. Ο δημοφιλής τραγουδιστής θα έχει στις αποσκευές του όλες τις μεγάλες επιτυχίες από τα πρώτα άλμπουμ «Aγγιγμα Ψυχής», «Πάρτι»,και «Μόνο στα Oνειρα»,μέχρι τα πρόσφατα τραγούδια του «Μην αργείς», «Κανένας μόνος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT