Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης

Λευκός καπνός για την καλλιτεχνική διεύθυνση του ΚΘΒΕ. Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με το οποίο ο ηθοποιός Αστέρης Πελτέκης (φωτ.) αναλαμβάνει τη διεύθυνση του θεάτρου για τα επόμενα τρία χρόνια ύστερα από επιλογή της αρμόδιας επιτροπής αξιολόγησης. Το όνομα του ηθοποιού ψιθυριζόταν εδώ και καιρό. Σε δηλώσεις του, ο νέος διευθυντής σημείωσε πως σχεδιάζει παρεμβάσεις για την αναδιάρθρωση της δραματικής σχολής του θεάτρου.

(…) Το βιβλίο της Καναδής Ρόζμαρι Σάλιβαν, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Ολλανδός εβραϊκής καταγωγής Αρνολντ βαν ντερ Μπεργκ πρόδωσε την κρυψώνα της Αννας Φρανκ και της οικογένειάς της προκειμένου να σώσει τη δική του οικογένεια, απεσύρθη από τον Ολλανδό εκδότη. Ομάδα ιστορικών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η έρευνα της ομάδας της Σάλιβαν, με επικεφαλής έναν συνταξιούχο ερευνητή του FBI, είναι ερασιτεχνική και ως εκ τούτου αναξιόπιστη. Το βιβλίο, πάντως, ξεσήκωσε από την αρχή πολλές αντιδράσεις.

(…) ​​​​​​Νεκρός από ρωσικά πυρά, στην πόλη Μπούτσα πλησίον του Κιέβου, έπεσε στις αρχές Μαρτίου ο Ολεξάντερ Κισλιούκ, Ουκρανός ιστορικός και μεταφραστής έργων της αρχαιοελληνικής και λατινικής γραμματείας. Την είδηση μετέδωσε προ ημερών, μέσω Twitter, ο Ουκρανός συγγραφέας Αντρέι Κούρκοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος Κισλιούκ είχε σπουδάσει στο Εθνικό Πανεπιστήμιο «Ταράς Σεβτσένκο» του Κιέβου, ήταν αυτοδίδακτος και ενθουσιώδης γνώστης των αρχαίων ελληνικών, ενώ μετέφραζε κείμενα και από τη λεγόμενη εκκλησιαστική σλαβονική γλώσσα, καθώς και από αρκετές σύγχρονες ευρωπαϊκές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT