Πρόσωπα της Τρίτης

57" χρόνος ανάγνωσης

Ενα γνωστό μέλος της πειραματικής μουσικής, ο Βρετανός συνθέτης Φίλιπ Τζεκ (φωτ.), έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών. Αρχισε να δουλεύει με πικάπ και electronics στη δεκαετία του 1980 και έκτοτε έκανε μουσική επένδυση και περιόδευσε με ομάδες χορού και θεάτρου, δίνοντας συγχρόνως και σόλο συναυλίες. Το γνωστότερο έργο του έχει τίτλο «Vinyl Requiem» και είναι μια περφόρμανς για 180 πικάπ των δεκαετιών του 1950 και του 1960· για το έργο αυτό τιμήθηκε με το Time Out Performance Award το 1993. Στην Ελλάδα τον είχαμε δει το 2017 στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

(…) Η πιο συγκινητική ίσως στιγμή της οσκαρικής βραδιάς ήρθε με τη βράβευση του Τρόι Κότσουρ στην κατηγορία του δεύτερου ανδρικού ρόλου. Ο εξαιρετικός πρωταγωνιστής του «CODA» έγινε μόλις ο πρώτος κωφός άνδρας ηθοποιός που φτάνει στο συγκεκριμένο επίτευγμα, ενώ στον ευχαριστήριο λόγο του μίλησε για μια «γέφυρα» ανάμεσα σε κωφούς και ακούοντες μέσω του σινεμά.

(…) Ιστορική ήταν και η αντίστοιχη βράβευση της Αριάνα Ντεμπόουζ στον δεύτερο γυναικείο ρόλο, με τη Λατίνα ηθοποιό να γίνεται η πρώτη ανοιχτά queer μη λευκή ηθοποιός που κερδίζει Οσκαρ, χάρη στη σπουδαία συμβολή της στο «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT