Πρόσωπα της Τρίτης

58" χρόνος ανάγνωσης

Τo ντοκιμαντέρ «Νύχτες και μέρες της Δήμητρας Κ.» της Εύας Στεφανή (φωτ.) απέσπασε το βραβείο Prix Present του Διεθνούς Φεστιβάλ L’ Europe autour de l’ Europe του Παρισιού. Το βραβείο απονέμεται στο καλύτερο ντοκιμαντέρ του διαγωνιστικού προγράμματος του συγκεκριμένου φεστιβάλ. Η Ελληνίδα δημιουργός παρακολουθεί τη Δήμητρα, μια εργάτρια του σεξ και επί χρόνια πρόεδρο του σωματείου της. Η ταινία αποτελεί το πορτρέτο της καθώς η κάμερα την ακολουθεί στην καθημερινότητά της, πριν και μετά το κλείσιμο του πορνείου, το 2014.

(…) Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και η Φίνος Φιλμ τίμησαν το περασμένο Σάββατο στην Ταινιοθήκη τον σπουδαίο Γιάννη Βογιατζή με ένα ειδικό βραβείο για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Χώρα, σε βλέπω» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τη διάσωση, ψηφιοποίηση, προβολή και μελέτη ταινιών ελληνικού κινηματογράφου του 20ού αιώνα, της οποίας η Φίνος Φιλμ αποτελεί βασικό υποστηρικτή.

(…) Ο εξαιρετικά ταλαντούχος και υποψήφιος για Γκράμι Κουβανός πιανίστας Αλφρέντο Ροντρίγκεζ έρχεται μαζί με το τρίο του στο Half Note στις 15-18/4. «Παιδί θαύμα» που σπούδασε κλασική μουσική, αλλά τελικά τον κέρδισαν οι τζαζ αυτοσχεδιασμοί, ο Ροντρίγκεζ έχει κυκλοφορήσει ήδη τέσσερα προσωπικά άλμπουμ, ενώ μετρά και πολλές σπουδαίες συνεργασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT