Πρόσωπα της Τετάρτης (22/06)

59" χρόνος ανάγνωσης

Το ποσό – ρεκόρ των 103 εκατομμυρίων δολαρίων συγκέντρωσε η δημοπρασία για την πώληση του χρυσού μεταλλίου του βραβευμένου με Νομπέλ Ειρήνης Ντμίτρι Μουράτοφ (φωτ.). Ο γνωστός Ρώσος δημοσιογράφος έβγαλε στο σφυρί το μετάλλιό του με στόχο να προσφέρει τα έσοδα στην οργάνωση της UNICEF για τα παιδιά-πρόσφυγες της Ουκρανίας. «Ηλπιζα σε μια μεγάλη απόδειξη αλληλεγγύης, αλλά δεν περίμενα ποτέ ένα τόσο μεγάλο ποσό», είπε ο ίδιος μετά το τέλος της δημοπρασίας.

(…) Είναι γνωστό ότι χάρη στη σειρά «Stranger Things» το τραγούδι «Running up that hill» της Κέιτ Μπους ζει μια δεύτερη ζωή. Κανείς δεν περίμενε, όμως, ότι θα σκαρφάλωνε στο Νο 1 των βρετανικών μουσικών τσαρτ 37 χρόνια μετά την κυκλοφορία του. «Ομολογώ ότι νιώθω πολύ συγκινημένη. Ευχαριστώ που κάνατε το τραγούδι Νο 1 με έναν τόσο απροσδόκητο τρόπο», δήλωσε η τραγουδίστρια για την απρόσμενη επιτυχία του τραγουδιού που γράφτηκε το 1985.

(…) Η διάσημη ερμηνεύτρια Γιασμίν Λέβι ανοίγει το Σάββατο 2 Ιουλίου τις φετινές εκδηλώσεις του Parklife, της καθιερωμένης σειράς δωρεάν συναυλιών που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Προερχόμενη από τη σεφαραδίτικη μουσική παράδοση, η Λέβι την έχει εκσυγχρονίσει τις τελευταίες δεκαετίες, προσθέτοντας τουρκικά και στοιχεία φλαμένκο, σε ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT