Πρόσωπα της Τρίτης

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, η συνθέτρια και στιχουργός Βάσω Αλλαγιάννη (φωτ.), γνωστή για τραγούδια όπως το «Αχ Ελλάδα, σ’ αγαπώ», που έγραψε με τον Μανώλη Ρασούλη και ερμήνευσε ο Νίκος Παπάζογλου

1' 9" χρόνος ανάγνωσης

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, η συνθέτρια και στιχουργός Βάσω Αλλαγιάννη (φωτ.), γνωστή για τραγούδια όπως το «Αχ Ελλάδα, σ’ αγαπώ», που έγραψε με τον Μανώλη Ρασούλη και ερμήνευσε ο Νίκος Παπάζογλου. Εμαθε μουσική πλάι στον Μάνο Λοΐζο και στον Νότη Μαυρουδή, ενώ η πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση ήταν στο «Χαράτσι» (1984), επίσης με τους Ρασούλη και Παπάζογλου, όπου συνεισέφερε με τα κομμάτια «Υδροχόος» και «Λεμόνι στην πορτοκαλιά». Συνεργάστηκε ακόμη με τους Μανώλη Λιδάκη, Δημήτρη Μπάση, Χαρούλα Αλεξίου, η οποία έκανε γνωστή και την είδηση του θανάτου της, κ.ά.

(…) Το ενδέκατο άλμπουμ της καριέρας του, που φτάνει στην πρώτη θέση του καταλόγου επιτυχιών του περιοδικού Billboard, είναι πλέον το «Honestly, Nevermind», του Ντρέικ (φωτ.). Ο Καναδός ράπερ γίνεται έτσι ο πέμπτος μουσικός που έχει στο ενεργητικό του περισσότερους από δέκα δίσκους στην κορυφή των τσαρτ. Ανάλογα επιτεύγματα έχουν πετύχει οι Μπιτλς, με δεκαεννιά Νο 1 άλμπουμ, ο Jay-Z, με δεκατέσσερα, ο Μπρους Σπρίνγκστιν και η Μπάρμπρα Στρέιζαντ, επίσης με έντεκα.

(…) Το ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο παγκόσμιο box office ξεπέρασε η ταινία «Top Gun: Maverick», με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ (φωτ.). Πεντακόσια εκατ. δολάρια προέρχονται από τις ΗΠΑ, ενώ το συνολικό ποσό συνιστά ρεκόρ κινηματογραφικών εισπράξεων για το 2022. Τα υψηλά έσοδα της ταινίας την καθιστούν επίσης την πιο επιτυχημένη στην καριέρα του Τομ Κρουζ, με το «Επικίνδυνη αποστολή: η πτώση» να ακολουθεί με 792 εκατ. δολάρια.

Πρόσωπα της Τρίτης-1

Πρόσωπα της Τρίτης-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT