Πρόσωπα της Πέμπτης (21/7)

1' 2" χρόνος ανάγνωσης

Ενα φόρο τιμής στο ρομάντσο του Πολ Νιούμαν με την Τζόαν Γούντγουορντ, που κατέληξε σε έναν ευτυχισμένο, μακροβιότατο γάμο, αποτίνει το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων που σκηνοθετεί ο ηθοποιός Ιθαν Χοκ (φωτ.) για το Netflix, με τίτλο «The last movie stars». Τους ρόλους των δύο πρωταγωνιστών θα υποδυθούν ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Λόρα Λίνεϊ, ενώ ο Χοκ, στα 51 του χρόνια και ύστερα από πολλές επιτυχίες στην καριέρα του, δηλώνει ότι θα ήθελε να απομακρυνθεί σταδιακά από την ηθοποιία.

(…) Ο Ιρανός σκηνοθέτης και αντιφρονών Τζαφάρ Παναχί, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης έξι ετών, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι ιρανικές δικαστικές αρχές. Ο 62χρονος πολυβραβευμένος δημιουργός είχε καταδικασθεί το 2010 σε ποινή φυλάκισης για «προπαγάνδα» και μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης Εβίν της ιρανικής πρωτεύουσας «για να εκτίσει την ποινή του», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιρανικής Δικαιοσύνης, Μασούντ Σεταγεσί, στην Τεχεράνη.

(…) Δεκτή έκανε το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν τη μήνυση που κατέθεσε ο γλύπτης Μάικλ Χέιντεν κατά του καλλιτέχνη Τζεφ Κουνς για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του. Σύμφωνα με τη μήνυση, το 1989 ο Κουνς χρησιμοποίησε στη σειρά φωτογραφιών «Made in Heaven» μια πέτρινη βάση φιλοτεχνημένη από τον Χέιντεν χωρίς αναφορά του ονόματός του, κάτι που ο γλύπτης διαπίστωσε το 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT