Πρόσωπα της Τρίτης (02/08)

1' 4" χρόνος ανάγνωσης

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 89 ετών, η Αφροαμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Νισέλ Νίκολς (φωτ.), φιγούρα η οποία άνοιξε νέους δρόμους σχετικά με την απεικόνιση μαύρων γυναικών στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο τη δεκαετία του 1960. Η Νίκολς υποδύθηκε την υπολοχαγό Νιότα Ουχούρα στην αυθεντική εκδοχή του «Star Trek», ρόλος πρωτοποριακός για την εποχή, ενώ η ίδια πρωταγωνίστησε και στο πρώτο… φιλί που δόθηκε μεταξύ μαύρης γυναίκας και λευκού άνδρα στην αμερικανική τηλεόραση.

(…) Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 45ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα είναι ο Βασίλης Κεκάτος, σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της διοργάνωσης. Το φεστιβάλ, που φέτος θα διεξαχθεί 5-11 Σεπτεμβρίου, εμπιστεύεται τον Ελληνα κινηματογραφιστή, ο οποίος έχει άλλωστε λαμπρή πορεία στις μικρού μήκους, με αποκορύφωμα τη βράβευσή του με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών.

(…) ​​​​​​Εναν αμφιλεγόμενο στίχο από το καινούργιο τραγούδι της «Heated», το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο πρόσφατο άλμπουμ της με τίτλο «Rennaisance», σκοπεύει να επανηχογραφήσει η Μπιγιονσέ, έπειτα από επικριτικά σχόλια που δέχτηκε για χρήση γλώσσας υποτιμητικής προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Ο επίμαχος στίχος περιλαμβάνει τη λέξη «spaz», η οποία χρησιμοποιείται ενίοτε στον αγγλόφωνο κόσμο ως προσβολή για τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με σπαστική εγκεφαλική παράλυση. Σημειώνεται ότι την ίδια ακριβώς τροποποίηση σε στίχο τραγουδιού της έκανε πρόσφατα η Αμερικανίδα ράπερ Λίζο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT