Πρόσωπα της Πέμπτης (08/09)

1' 11" χρόνος ανάγνωσης

Εφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, ο Αμερικανός συγγραφέας βιβλίων τρόμου και φαντασίας Πίτερ Στράουμπ (φωτ.). Γεννήθηκε στο Μιλγουόκι και αφού σπούδασε (και έπειτα δίδαξε) αγγλική φιλολογία, ο Στράουμπ είχε δημοσιεύσει δύο ποιητικές συλλογές και ένα μυθιστόρημα, έως ότου ο ατζέντης του τον παρότρυνε να στραφεί στη λογοτεχνία τρόμου. Εγινε γνωστός μέσα από βιβλία του όπως «Julia» και «Ghost Story», ενώ διακρίθηκε και για εκείνα που συνυπέγραψε με τον Στίβεν Κινγκ, όπως το «Μαύρο σπίτι» (Bell/Χαρλένικ Ελλάς), το «Φυλαχτό» (Κλειδάριθμος) κ.ά.

(…) Αναβάλλει ξανά την παγκόσμια περιοδεία του, λόγω προβλημάτων υγείας που τον είχαν οδηγήσει σε μια πρώτη διακοπή της τον Ιούνιο, ο Τζάστιν Μπίμπερ. Ο Καναδός σταρ, που έχει διαγνωστεί με το σύνδρομο Ράμσεϊ Χαντ, το οποίο προκαλεί μεταξύ άλλων παράλυση στο πρόσωπο, ανακοίνωσε ότι η κατάστασή του επιβαρύνθηκε μετά τις τελευταίες συναυλίες του στην Ευρώπη και στη Βραζιλία, γεγονός που τον οδήγησε στην απόφαση να φροντίσει περισσότερο την υγεία του.

(…) Στο ραδιόφωνο του BBC έκανε προχθές την πρεμιέρα του το πρώτο σινγκλ από την επικείμενη δισκογραφική δουλειά της Μπιορκ, «Fossora», η οποία θα κυκλοφορήσει στις 30 Σεπτεμβρίου. Το κομμάτι έχει τίτλο «Atopos», διακρίνεται για τον βαθύ και μπάσο ήχο του, ενώ οι στίχοι του είναι εμπνευσμένοι από την έννοια του «αταξινόμητου Αλλου» για την οποία έκανε λόγο ο Ρολάντ Μπαρτ. Ιδιαίτερο είναι και το βίντεο κλιπ του τραγουδιού, στο οποίο η Ισλανδή μουσικός, γνωστή για τις οικολογικές ευαισθησίες της, εμφανίζεται ντυμένη σαν μανιτάρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT