IShowSpeed: Ποιος είναι ο YouTuber που έκανε άνω κάτω την Αθήνα
ishowspeed-ποιος-είναι-ο-youtuber-που-έκανε-άνω-κάτω-τη-563117311

IShowSpeed: Ποιος είναι ο YouTuber που έκανε άνω κάτω την Αθήνα

Ο 19χρονος Αμερικανός ακολουθήθηκε από δεκάδες πιτσιρικάδες στο κέντρο της πρωτεύουσας το απόγευμα της Δευτέρας, προκαλώντας παροξυσμό. Το gaming, το «κυνήγι» του Ρονάλντο και η συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Εντι Ράμα

Φωτ.: AP Photo/Andreea Alexandru

Πολλοί δεν είχαν ιδέα μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας τι εστί IShowSpeed. Οχι όμως και οι δεκάδες πιτσιρικάδες που έσπευσαν να συναντήσουν τον 19χρονο Αμερικανό YouTuber, ακολουθώντας τον σαν θεό σε κεντρικά σημεία της Αθήνας στην οποία βρέθηκε απροειδοποίητα. 

Φορώντας ένα μπλουζάκι με την ελληνική σημαία, ο δημιουργός περιεχομένου ξεκινώντας από τη Φωκίωνος Νέγρη βρέθηκε σε διάφορα σημεία της πόλης, από την Πλατεία Μαβίλη μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου –έξω από το τελευταίο μάλιστα είχε και μια στιχομυθία με αστυνομικούς. Στη βόλτα του έστησε έναν αυτοσχέδιο αγώνα μποξ, έφαγε σουβλάκι στη Λεωφόρο Συγγρού και όλα αυτά τη στιγμή που οι φαν του τον είχαν περικυκλώσει προκειμένου να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του. Ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που σε κάποια στιγμή ο 19χρονος κάλεσε την αστυνομία. Πολλοί του φώναζαν μάλιστα «Κριστιάνο Ρονάλντο», αφού είναι ο αγαπημένος του ποδοσφαιριστής. Για χάρη του άλλωστε βρέθηκε στην Ευρώπη προκειμένου να απολαύσει τον Πορτογάλο άσο των γηπέδων στο Euro. 

Η σχεδόν τρίωρη αυτή βόλτα του IShowSpeed στην Αθήνα μεταδόθηκε σε live stream στο κανάλι του στο YouTube και το βίντεο ήδη μετρά σχεδόν 4 εκατομμύρια views. Δεν κάνει εντύπωση, όταν ο IShowSpeed έχει 26,1 εκατομμύρια συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube, άλλα 20 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram και 27,9 εκατομμύρια στο TikTok.

Ποιος είναι όμως ο 19χρονος που με ένα livestream του μπορεί να κάνει την Gen Z –και την Gen A– να κατακλύσει τους δρόμους σε κάθε γωνιά του πλανήτη; Και τελικά, τι ακριβώς κάνει; 

Ενας αμφιλεγόμενος YouTuber του gaming

Πριν ο κόσμος του ίντερνετ τον μάθει ως IShowSpeed, άκουγε στο Ντάρεν Τζέισον Γουάτκινς Τζούνιορ και γεννήθηκε το 2005 στο Σινσινάτι του Οχάιο. Ηταν από μικρός εξοικειωμένος με το streaming, καθώς ο ετεροθαλής αδερφός του επιδιδόταν σε αυτό και καμιά φορά, ο Γουάτκινς τον συνόδευε μπροστά από την κάμερα. 

Το 2016, ο τότε 11χρονος άνοιξε το δικό του κανάλι στο YouTube και άρχισε να κάνει το δικό του streaming για βιντεοπαιχνίδια, χωρίς ακόμη ιδιαίτερη επιτυχία. Θα έπρεπε να περιμένει μέχρι το 2021, οπότε και άρχισε να γίνεται γνωστός μέσα από τα βίντεο που ανέβαζαν ακόλουθοί του στο TikTok, και διάφορες αντιδράσεις του από τα livestreaming του δεν άργησαν να γίνουν viral και να πάρουν και τη μορφή memes:

IShowSpeed: Ποιος είναι ο YouTuber που έκανε άνω κάτω την Αθήνα-1
Πηγή: Reddit

Μέσα σε λίγους μήνες, ο IShowSpeed είχε ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο ακολούθους και είχε γίνει υπολογίσιμη δύναμη στην gaming κοινότητα. Για του λόγου το αληθές, το παιχνίδι «Talking Ben the Dog» απέκτησε μια δεύτερη ζωή, πάνω από δέκα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία, χάρη στον νεαρό YouTuber. 

Οσο ο Γουάτκινς κέρδιζε φήμη, τόσο ερχόταν στην επιφάνεια και η πιο σκοτεινή πλευρά του. Την ίδια χρονιά που έγινε ευρύτερα γνωστός, το Twitch (δημοφιλής διαδικτυακός χώρος συνάντησης των gamers) απέκλεισε τον IShowSpeed, ύστερα από λεκτική επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση που έκανε στην επίσης δημιουργό περιεχομένου Ash Kaashh κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης. Αυτό δεν τον πτόησε μερικούς μήνες αργότερα να πει αντίστοιχα σε μια γυναίκα γκέιμερ «Να πάει να πλύνει τα πιάτα του άντρα της». 

Δέχτηκε διάφορες απαγορεύσεις ανά καιρούς στις πλατφόρμες, με αποκορύφωμα τη σύλληψή του τον Αύγουστο του 2022 όταν έκανε τηλεφωνική φάρσα στην άμεσο δράση κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης στο YouTube. Σύμφωνα με τον ίδιο, αφέθηκε ελεύθερος χάρη στη βοήθεια του επίσης γνωστού στους gaming κύκλους Αντιν Ρος. 

Από τα βιντεοπαιχνίδια στο κυνήγι του Κριστιάνο Ρονάλντο

Η καριέρα του IShowSpeed στράφηκε από εκεί και πέρα σε μεγάλο βαθμό στο ποδόσφαιρο. Για την ακρίβεια, τα τελευταία δύο χρόνια έχει επισκεφθεί διάφορα στάδια, προκειμένου να δει από κοντά τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή, που δεν είναι άλλος από τον Κριστιάνο Ρονάλντο –τον έχει «χτυπήσει» μάλιστα και σε τατουάζ. Βρέθηκε από το Ολντ Τράφορντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέχρι τα γήπεδα του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022 (πολλοί επίσης ήταν αυτοί που τον κατηγόρησαν για ρατσιστική συμπεριφορά κατά τη διάρκειά του). Αλλά κατάφερε τελικά να συναντήσει το είδωλό του πριν από έναν χρόνο στο Ντα Λουζ της Λισσαβώνας, όταν η Πορτογαλία κέρδισε με 3-0 τη Βοσνία Ερζεγοβίνη στα προκριματικά του Euro. 

Στο μεταξύ, η ενασχόληση του YouTuber με τα βιντεοπαιχνίδια συνεχίστηκε, όπως και οι διαβόητες ιστορίες. Τον περασμένο Αύγουστο και ενώ ο IShowSpeed έκανε live streaming, προέβη σε μία από τις σήμα-κατατεθέν αντιδράσεις του, μόνο που κατά λάθος, έδειξε το πέος του σε 25.000 θεατές που ήταν συνδεδεμένοι εκείνη την ώρα. 

Ταξιδεύοντας και τραγουδώντας

Η Αθήνα δεν είναι η πρώτη πόλη που επισκέπτεται ο IShowSpeed, αφού πλέον αρέσκεται στο να κάνει αιφνιδιαστικές βόλτες σε διάφορα μέρη. Πριν από μερικές μέρες βρέθηκε στο Οσλο, αλλά οι Νορβηγοί δεν τον υποδέχθηκαν ακριβώς θερμά –ή τον υποδέχθηκαν υπερβολικά θερμά, όπως το πάρει κανείς– καθώς μια ομάδα ατόμων τον περικύκλωσε στενά, με αποτέλεσμα ο 19χρονος να σπάσει τον αστράγαλό του. 

Πρόσφατα, ο Γουάτκινς βρέθηκε και στη γειτονική Αλβανία, όπου συνάντησε και τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα. Τον αποκάλεσε πολλές φορές «bro», ζωγράφισαν και έβαλαν και μερικά τρίποντα. 

Για όσους θέλουν λίγο ακόμα περιεχόμενο από τον IShowSpeed, υπάρχουν πάντα και τα τραγούδια που έχει βγάλει. Σας αφήνουμε εδώ αυτό στο οποίο σαμπλάρει Fugees:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT