Πρόσωπα: Δύσκολες στιγμές για την Τζούλια Ρόμπερτς

Πρόσωπα: Δύσκολες στιγμές για την Τζούλια Ρόμπερτς

1' 24" χρόνος ανάγνωσης

Γκάφα ολκής ή κάτι πολύ λιγότερο; Το αμερικανικό δίκτυο CNN, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ του για την πορεία των προετοιμασιών για τη μεγάλη βραδιά των Οσκαρ, παρουσίασε εγχάρακτη πλακέτα στην οποία φαινόταν πεντακάθαρα η φράση «το Οσκαρ στην κατηγορία Α΄ ανδρικού ρόλου πηγαίνει στον Λεονάρντο ντι Κάπριο». Ψυχραιμία: σε δελτίο Τύπου της Ακαδημίας, για το 2010, γραφόταν πως εγχάρακτες πλακέτες φτιάχνονται για όλους τους υποψηφίους της Ακαδημίας, σε κάθε κατηγορία. Η εγχάραξη, περιλαμβάνει το όνομα του υποψηφίου, την κατηγορία, τον τίτλο της ταινίας και τη χρονιά.

…Δύσκολες στιγμές για την Τζούλια Ρόμπερτς και την οικογένειά της, καθώς νεκρή στην μπανιέρα της βρέθηκε από τον σύντροφο της, την Κυριακή σε σπίτι στο Λος Αντζελες, η 37χρονη Nancy Motes, η ετεροθαλής αδερφή της γνωστής ηθοποιού. Σύμφωνα με την αστυνομία, κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί, περιλαμβανομένης μιας τυχαίας δόσης ουσιών ή υπερβολικής δόσης με σκοπό την αυτοκτονία.

…Ηταν ένας από τους πρωτοπόρους μουσικούς της σύγχρονης τζαζ στην Ελλάδα ο Μάρκος Αλεξίου, που κηδεύθηκε χθες στο νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου. Γεννημένος στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ήρθε στην Ελλάδα τη δεκαετία του ’60 φέρνοντας μαζί τις μουσικές του επιρροές, τα ακούσματα, αλλά και πολύτιμη εμπειρία από τις περιοδείες του με σπουδαίους μουσικούς της διεθνούς τζαζ σκηνής. Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 σχημάτισε το συγκρότημα Sphinx μαζί με τον Γιώργο Φιλιππίδη, τον Γιώργο Τρανταλίδη και αργότερα τον Λάκη Ζώη, συγκρότημα που αποτέλεσε σταθμό για την τζαζ στην Ελλάδα.

Περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες έχουν δει από κοντά μέχρι σήμερα την έκθεση για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι στον «Ελληνικό Κόσμο», που πήρε παράταση μέχρι τις 16 Μαρτίου. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 40 τρισδιάστατα, διαδραστικά, μοντέλα εφευρέσεων – μηχανών του Ντα Βίντσι που εντυπωσιάζουν ακόμη και σήμερα, 550 χρόνια μετά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT