Πρόσωπα: Στην 20η θέση οι Freaky Fortune και ο Risky Kidd

Πρόσωπα: Στην 20η θέση οι Freaky Fortune και ο Risky Kidd

1' 15" χρόνος ανάγνωσης

Δεν τα καταφέραμε να γιορτάσουμε τα 40 χρόνια της ελληνικής συμμετοχής στη Γιουροβίζιον με μία καλή θέση στον φετινό διαγωνισμό, καθώς οι εξαιρετικοί Freaky Fortune και ο ράπερ Risky Kidd  (φωτ.) απέσπασαν τελικά την 20ή θέση. Αν μας ψήφιζε μόνο το κοινό (televoting) θα ήμασταν 13οι. Αλλά, δυστυχώς, υπήρχαν οι… εθνικές επιτροπές. Μάλιστα στην Αλβανία, παραδοσιακή φίλη της Ελλάδας στον διαγωνισμό, υπήρχε φέτος μόνο επιτροπή. Ετσι, ίσως, δικαιολογείται η σχετικά χαμηλή βαθμολογία μας (2 βαθμοί).

…Είναι ένα από τα παράδοξα, φαινομενικά ανεξήγητα αποτελέσματα του διαγωνισμού, γιατί η ελληνική συμμετοχή φαινόταν να ξεσηκώνει τους 11.000 θεατές που γέμισαν το στάδιο B&W Hallerne της Κοπεγχάγης. Πάντως και στον ημιτελικό η θέση μας δεν ήταν «καλή»: έβδομη στους δέκα. Υπάρχουν, όμως, και χειρότερα: η Γαλλία με το συγκρότημα Twin Twin κατέλαβε την τελευταία θέση, που είναι η χειρότερη επίδοσή της στην ιστορία του θεσμού.

…Πάντως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες βραδιές των τελευταίων ετών, με την Αυστρία και την Conchita Wurst να… παίρνει κεφάλι κατά το δεύτερο μισό της ψηφοφορίας. Για τη θριαμβεύτρια έχουν γραφτεί μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα σχεδόν τα πάντα, αλλά διαβάζουμε ότι είχε λάβει και πέρυσι μέρος στον προκριματικό διαγωνισμό της Αυστρίας χωρίς να καταφέρει να προκριθεί.

…Πολλοί έσπευσαν να δώσουν πολιτικές προεκτάσεις στη νίκη της Αυστρίας ενόψει και των επερχόμενων ευρωεκλογών (!), αλλά η Γιουροβίζιον έχει μακρά παράδοση στην επιβράβευση εκκεντρικών εμφανίσεων. Από την άλλη πλευρά, δεν θα θέλαμε καθόλου να είμαστε στη θέση των Ρωσίδων Tolmachevy Sisters, οι οποίες «πλήρωσαν» με πλήθος αποδοκιμασιών την ουκρανική κρίση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT