Πρόσωπα: Απεβίωσε ο δημιουργός του «Αλιεν»

Πρόσωπα: Απεβίωσε ο δημιουργός του «Αλιεν»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης

Ο Ελβετός υπερρεαλιστής ζωγράφος, γλύπτης, σκηνογράφος και δημιουργός του κινηματογραφικού «Αλιεν», Χανς Ρούντολφ Γκίγκερ  (φωτ.), έφυγε τη Δευτέρα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Γιος χημικού, ο Γκίγκερ γεννήθηκε το 1940 και πέθανε στη Ζυρίχη, ύστερα από τραυματισμό του από πτώση. Ο Γκίγκερ έγινε γνωστός ως ο δημιουργός του άλιεν, του εξωγήινου χαρακτήρα που πρωταγωνιστούσε στην ομότιτλη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Ρίντλεϊ Σκοτ, το 1979. Μάλιστα, το 1980 κέρδισε το Οσκαρ καλύτερων οπτικών εφέ για την ίδια ταινία.

…Κανείς δεν έχει καταλάβει πώς διέρρευσε σε αμερικανική ιστοσελίδα βίντεο κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης ξενοδοχείου, όπου διακρίνεται η αδελφή της διάσημης τραγουδίστριας Μπιγιονσέ, Σολάνζ Νόουλς, να… δέρνει τον γαμπρό της, ράπερ Jay Z, μέσα σε ανελκυστήρα. Η Μπιογιονσέ εμφανίζεται να παρακολουθεί απαθής το γεγονός, τη στιγμή που η αδελφή της είναι εκτός εαυτού και προσπαθεί να πλησιάσει τον ράπερ, ο οποίος δεν αντιδρά στα χτυπήματα.

…Μήνυση κατά της αυτοκινητιστικής βιομηχανίας Πόρσε κατέθεσε η χήρα του οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε ο Πολ Γουόκερ  (φωτ.). Ο 40χρονος ηθοποιός ήταν συνοδηγός μιας κόκκινης Porsche GT της οποίας, αφού έχασε ο οδηγός της τον έλεγχο, έπεσε πάνω σε κολόνα με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να πάρει φωτιά. Η Kristine M Rodas υποστηρίζει πως ο σύζυγός της έτρεχε με 88 χλμ. την ώρα, εντός δηλαδή των ορίων ασφαλείας, και καταλογίζει στην εταιρεία κατασκευαστικά λάθη.

…Oρισμένοι θα ανατρίχιαζαν και στην ιδέα, αλλά ευτυχώς δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι. Το «κάστρο Μπραν» στην Τρανσυλβανία, γνωστό και ως κάστρο του κόμη Δράκουλα, βγαίνει στο σφυρί. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1377 και ανάμεσα στους επώνυμους ενοίκους του αναφέρεται και ο πρίγκιπας Βλαντ, κατά κόσμον κόμης Δράκουλας. Σήμερα ανήκει στον αρχιτέκτονα Ντόμινικ φον Χάπσμπουργκ, ανιψιό του τελευταίου βασιλιά της Ρουμανίας. Στην εικόνα, ο ηθοποιός Μπέλα Λουγκόζι  (φωτ.) στην εμβληματική ταινία του 1931.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT