Απεβίωσε ο σκηνοθέτης του «Σούγκαρ Μαν»

Απεβίωσε ο σκηνοθέτης του «Σούγκαρ Μαν»

1' 29" χρόνος ανάγνωσης

Τον μυστηριώδη θάνατο του Σουηδού σκηνοθέτη Μάλικ Μπεντζελούλ, ηλικίας 36 ετών, ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της Στοκχόλμης, αποφεύγοντας να δηλώσουν επίσημα τα αίτια του τραγικού συμβάντος.

Τραγική φιγούρα ο αδελφός του σκηνοθέτη, όπου σε δηλώσεις του σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς,  ανακοίνωσε πως ο αδελφός του αυτοκτόνησε. "Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για αυτοκτονία και ότι είχε πέσει σε κατάθλιψη εδώ και κάποιο διάστημα", είπε ο Τζοχάρ Μπεντζελούλ στην εφημερίδα Aftonbladet.

Ο Μάλικ έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το ντοκιμαντέρ «Ψάχνοντας τον Σούγκαρ Μαν», το οποίο απέσπασε δύο βραβεία  Sundance καθώς και το Όσκαρ Ντοκιμαντέρ για το 2013.

Η ταινία είναι μια αναφορά στη ζωή του Αμερικανού μπαλανταδόρου Sixto Rodriguez, ο οποίος την δεκαετία του ΄70  ηχογράφησε  δύο άλμπουμ με φολκ και μπλουζ κομμάτια. Η καλλιτεχνική του καριέρα έληξε φαινομενικά άδοξα και σαν ακόμα ένα θύμα κακού μάρκετινγκ και πενιχρών πωλήσεων, αναγκάστηκε να ζήσει στο περιθώριο δουλεύοντας σκληρά για να ζήσει τις τρεις κόρες του, στο Ντιτρόιτ.

Παράλληλα,  εν αγνοία του, τα τραγούδια του συνδέθηκαν με τους αγώνες κατά του Απαρντχάιντ, στη Ν. Άφρικη με αποτέλεσμα να ανακηρυχθεί ως εθνικός τραγουδοποιός σε μια άλλη ήπειρο. 

Ο τίτλος της ταινίας αποτελεί έμπνευση, από το ομώνυμο τραγούδι του Ροντρίγκεζ, από το άλμπουμ του «Cold Fact», που αναφέρεται στη ζωή ενός εμπόρου ναρκωτικών.

Ο Μπεντζελούλ, γεννήθηκε το 1977 στην πόλη Ίσταντ της νότιας Σουηδίας. Ο πατέρας του ήταν Αλγερινός και η μητέρα του Σουηδέζα. Είχε σκηνοθετήσει τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ για τον Έλτον Τζον, τον Ροντ Στιούαρτ, την Μπγιορκ και άλλους.

Ο σκηνοθέτης ανακάλυψε την ύπαρξη του Ροντρίγκες σε ένα ταξίδι που στην Αφρική το 2006 και παθιάστηκε μαζί του.

Η ταινία του αφηγείται τις περιπέτειες δύο Νοτιοαφρικανών που αναζητούν και τελικά βρίσκουν τον αληθινό Ροντρίγκες στις ΗΠΑ και οργανώνουν το ταξίδι του στη Νότια Αφρική όπου του επιφυλάχθηκε υποδοχή ήρωα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT