Διάκριση για Π. Μάρκαρη στη Γερμανία

42" χρόνος ανάγνωσης

ΒΡΑΒΕΥΣΗ. Με μια σημαντική διάκριση, τον Σταυρό του Τάγματος της Αξίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, τιμήθηκε ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή (9/5) στην κατοικία του πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, δρος Πέτερ Σόοφ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσης παρουσιάστηκε το έργο του Πέτρου Μάρκαρη, ενός συγγραφέα «που καταφέρνει να αποτυπώνει συσχετισμούς και αντιφάσεις στο πλαίσιο των τριβών που παρατηρούνται στις ελληνογερμανικές σχέσεις με παιγνιώδη και παραστατικό τρόπο». Στις ιστορίες του, ειδικά σε εκείνες με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χαρίτο, ο Πέτρος Μάρκαρης ενημερώνει τον αναγνώστη για τον τρόπο που η καθημερινότητα στην Ελλάδα άλλαξε λόγω της κρίσης. «Η Ελλάδα είναι η γλωσσική μου πατρίδα, όμως εάν θα έπρεπε να απαντήσω για το πού ανήκω, θα έλεγα στην Ευρώπη» ανέφερε ο συγγραφέας, ο οποίος έδωσε τη δυνατότητα στους γερμανόφωνους αναγνώστες να γνωρίσουν τους Ελληνες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT